Álomszép a frissítő vizű magyar tavacska: a Gébárti-tónál gyönyörű környezetben fürödhetsz
Zalaegerszeg gyönyörű tava a Gébárti-tó, mely kellemes vízzel és nyugodt környezettel vár.

gébárti-tó-part
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zalaegerszeg területén, Andráshida, Ságod és Neszele városrészek hármas határán található a hangulatos, frissítő vizű Gébárti-tó, melynek partja nyáron nemcsak kirándulókkal és horgászokkal telik meg, de fürdőzőktől is hangos.

A mesterséges, patkó alakú víztározót két patak felduzzasztásával hozták létre még a 70-es években, az átadására 1979-ben került sor, azóta töretlenül a helyiek kedvelt fürdőtava.

Gébárti Tóstrand

A Gébárti-tó hangulatos, kiépített strandja a félszigetszerű földnyúlványon található, amely nyáron 10 és 19 óra között várja a fürdőzőket, 2019-ben felnőtteknek 700, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 600 forintos napijegy fejében. 

A tó körül sétány vezet, és a közelben egy 50 sátor, valamint 13 lakókocsi befogadására képes kempinget is kialakítottak, ahol rönkfa apartmanházakban is megszállhatnak a vendégek.

Fürödni a kiépített Gébárti Tóstrandon érdemes csak, azon kívül helyenként akár 8-10 méter mély is lehet a víz, a tó két végén, azaz a patakok határán a meder akadékokkal, bokrokkal lehet tele, ezek a területek már inkább csak a horgászatnak adnak teret.

A strand a ságodi városrész felől a Tó utcán közelíthető meg a legkönnyebben, de a tó jobb oldali ágán egy kis gyaloghídon is eljuthat az ember a félszigetre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Valamivel a gyaloghíd fölött, a jobb parton egy kisebb kutyastrand is működik, így a négylábú kedvencek is jól érezhetik magukat a környéken. A környék igazi szabadtéri szabadidőközpont, ahol egy perc sincs az unalomra: rengeteg sportpályát kiépítettek a tó partján a ping-pong-asztaloktól kezdve a lábtenisz- és a röplabdapályáig. 

A félszigeten termálfalu várja az érdeklődőket, a tó déli csücskében pedig a Kézművesek Háza, melyet fafaragók építettek. A hely alkotóházként működik, ám a régi kézműves szakmák, többek közt a korongozás, a szövés vagy a nemezelés iránt érdeklődő látogatókat is fogadnak.

Rossz időben, illetve strandszezonon kívül is érdemes meglátogatni a Gébárti-tavat. Amellett, hogy könnyű túrát tehettek a környéken, és a kemping egész évben működik, a tó szomszédságában a Zalaegerszegi Termálfürdőben és az Aquacity csúszdaparkban is kipihenhetitek a fáradalmakat. 

Fürdőhelyek itthon

Ha biztosra akarsz menni, olyan fürdőhelyet is választhatsz, ahol rossz idő esetén sem kell B tervet keresned. A következő fürdőkben barátságos körülmények között csobbanhatsz a szabadban és a beltéri medencékben is.

(Képek: Indafotó/enze53, Ferci80, Országalbum/lobzik.)

Ezt is szeretjük