Kristálytiszta vizű tó az Őrségben, ahol nincs tömeg: a Borostyán-tó árnyas partja festői
A Borostyán-tóban gyönyörű környezetben lubickolhattok, az Őrségben járva érdemes megállni egy csobbanásra.

borostyán-tó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az ember az Őrségre gondol, valószínűleg nem a strandolás az első szabadidős tevékenység, ami az eszébe jut. Pedig ezen a csodás vidéken erre is van lehetőség. A Borostyán-tó kevésbé ismert célpont, de nyáron éppen ezért is érdemes felkeresni.

A tekintélyes méretű tó hűs, tiszta vize, árnyékos partja elviselhetőbbé teszi a hőséget, ha az Őrségben járva kedvetek szottyanna a lubickolásra, de kerülnétek a zsúfoltabb Vadása-tavat, tegyetek egy próbát a festői helyszínnel, ahol ráadásul a kutyusokat is várják!

Strandolni hív a Borostyán-tó 

Zalalövő a Zalai-dombság területén, Göcsej és Őrség tájegységek határán elterülő kisváros. A rómaiak idejében itt haladt el az ókori kereskedelmi útvonal, a borostyánút, erről kapta a nevét a település nyugati határában fekvő tó. 

Közzétette: Borostyán-tó strand – 2022. június 4., szombat

A Borostyán-tó tekintélyes méretű, 33 hektáros, átlagosan 3 méteres a mélysége. A víz fürdésre tökéletesen alkalmas, tiszta, ez többek között annak köszönhető, hogy a tavat több forrás is táplálja. A tó a horgászok kedvelt terepe, mivel a halállomány igen változatos. A part sétához, ejtőzéshez is ideális, minden korosztály számára remek szabadidős elfoglaltságot biztosít. 

Közzétette: Borostyán-tó strand – 2022. május 13., péntek

Nyáron a Borostyán-tónál kiépített strand várja a hűsölni vágyókat, ahol alacsonyabb a vízszint, és a víz folyamatosan mélyül, a bejutást lépcsők segítik. Kisgyermekes családok is biztonsággal fürdőzhetnek a part közelében. A nap elleni védelemről a lombos fák gondoskodnak a mintegy 150 méter hosszú, füves parton.

Strandröplabda- és strandfocipálya is várja a mozogni vágyókat, a vízi sportok rajongói pedig különböző sporteszközöket, kajakot, kenut, csónakot és vízibiciklit is kölcsönözhetnek. Ha valaki még mindig tele lenne energiával, egy húszállomásos, 3 kilométeres erdei tornapálya feladatait is teljesítheti, ahol 150 méterenként várja egy-egy állomás, különböző gyakorlatokkal. Idén tavasszal pedig kültéri fitneszpark is épült a strandon. Amennyiben megéheznétek, a parton található büfé felé vehetitek az irányt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a Borostyán-tónál strandolnátok, a kutyusotokat sem kell otthon hagynotok, az ebeket ugyanis elkerített kutyás strand várja. 

A strand a 2022-es szezonban hétfőtől vasárnapig 10 és 19 óra között tart nyitva. A teljes árú napijegy 600 forint, a kedvezményes, 18 év alatti diákok és nyugdíjasok számára 400 forint. A zalalövői vasútállomásról körülbelül 20 perces sétával közelíthető meg a strand, az autóval érkezőknek a parkolás ingyenes. 

Nyugodt tóparti strandok

Ki ne szeretne békességben megpihenni egy fárasztó év után? Az ember jó esetben nem azért megy el nyaralni, hogy órákig álljon sorba egy lángosért, vagy egy zsebkendőnyi helyen próbáljon "lazítani" a parton. Az általunk felsorolt üdülőhelyeket még nem sokan fedezték fel, így békés és csendes kikapcsolódásra lehet számítani - nem beszélve arról, milyen elképesztően szép helyeken fekszenek.

(Kiemelt kép: Facebook/Borostyán-tó strand. )

Ezt is szeretjük