A 4 legfontosabb utazási kedvezmény, ami biztos, hogy nem szűnik meg

Akár féláron is utazhatsz

Vannak olyan kedvezmények, melyeket nem az állam ír elő.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg korábban széles körben keltett riadalmat a kormány bejelentése az utazási kedvezmények körének lényeges mértékben való szűkítéséről, később lecsitultak a kedélyek. Előbb bejelentették a megvonások elhalasztását, 2013 végén pedig kérdésünkre is azt nyilatkozta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy a kedvezményrendszer átalakítása nem aktuális.

Akárhogy legyen is, nem árt tudni, hogy léteznek olyan kedvezmények, melyek nem az állami döntésektől függenek, a MÁV például számos üzletpolitikai kedvezménnyel kívánja vonatra csábítani az utazóközönséget. A következőket például érdemes ismerned.

Kedvezmény alkalmi menettérti jegyekre

A MÁV menettérti kedvezményt biztosít, ha az utasok bizonyos országos, illetve regionális rendezvényeket látogatnak meg. Azt, hogy mely rendezvényeket - például kiállításokat, vásárokat - érinti a kedvezményes oda-, illetve visszautazás lehetősége, a MÁV díjszabási rendelkezés és külön hirdetmény formájában teszi közzé.

A kedvezmény mértéke 20, 30, illetve 50% is lehet, ez mindig esetenként kerül megállapításra, és általában a legrövidebb, illetve csatlakozás szempontjából legkedvezőbb útirányon át lehet igénybe venni. Fontos továbbá, hogy a rendezvényen való részvételt igazolni kell, például a menetjegy helyszínen való lepecsételtetésével vagy a belépő bemutatásával.

Családi kedvezmény

A vonaton nemcsak a gyermekek és a tanulók kaphatnak díjcsökkentett menetjegyet, de a MÁV kedvezményt ad olyan felnőtteknek is - a családi viszonyok ellenőrzése nélkül -, akik 18 éven aluli gyermekkel utaznak együtt. A kedvezmény mértéke 33%, és azt egy vagy több gyermekkel utazó egy vagy két felnőtt veheti igénybe.

Kedvezmény, ha csoportban utazol

Szervezett csoportban való utazás esetén - legyen a szervező bármilyen személy vagy szervezet -, ha legalább tíz fő utazik együtt, a MÁV üzletpolitikai kedvezményt biztosít az utasoknak. Legalábbis, ha mindenki azonos kiindulási állomásról azonos célállomásig, azonos osztályon utazik. A kedvezmény mértéke 10-19 fő esetén 20%-os, 20-49 fő esetén 33%-os, 50 főtől pedig 50%-os. Érdemes tehát a kedvezményben gondolkodni akkor is, ha nagyobb baráti társasággal utazol együtt.

Még több cikk hasonló témában:

Kedvezmény fiataloknak

Annak ellenére, hogy komoly kedvezményt jelent, sokan még mindig nem ismerik, így ki sem használják a MÁV 26 éven aluli fiataloknak szánt kedvezményét - bár sok helyen a jegypénztárosok, illetve a kalauzok is rákérdeznek e célból a fiatal vagy fiatalnak tűnő utasok életkorára.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A kedvezményt péntek 10 órától vasárnap 24 óráig lehet igénybe venni, ünnepnapokkal egybekötött hétvégéken azonban ez az időszak kitolódik. Ha többet szeretnél tudni erről, illetve a többi üzletpolitikai kedvezményről, kattints ide!

Ezt is szeretjük