Mit jelent a felnőttbarát szállás? A megosztó fogalom népszerű opció a pihenni vágyóknak

A felnőttbarát szállások gyereksírás nélküli, nyugodt pihenést ígérnek, de az ötlet sokakat felháborít.

GettyImages-155291915

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ma már természetes, ha egy szálláshely igyekszik minél több igénynek megfelelve gyerekbarát szolgáltatásokat nyújtani, hogy az egész család kellemesen kikapcsolódhasson: játszósarok, animátorok, családi programok, gyerekmenü, gyerekmedence és minden, aminek kéznél kell lennie a mindennapokban is. De mi van azokkal, akik nem tudnak kellőképp ellazulni, amikor a közös ebédlő szomszédos asztalánál vigasztalhatatlanul sír vagy rosszalkodik egy kisgyerek?

A felnőttbarát szállások éppen azok számára nyújtanak pihenési lehetőséget, akik garantáltan gyerekzsivaj nélkül, teljesen zavartalanul szeretnének néhány napot eltölteni. Bár akadnak, akik felháborítónak és diszkriminatívnak tartják az ötletet, meglepően nagy népszerűségnek örvend a szálláskeresők körében.

Felnőttbarát szállások: nem csak gyerekteleneknek

A fogalomból első hallásra sokan arra asszociálnak, hogy a gyerektelen párok, a szórakozásra éhes baráti társaságok és az egyedül utazók körében keresettek csak ezek a szálláshelyek, pedig a családosok is vágyhatnak egy-egy kettesben töltött, romantikus, gyerekmentes hétvégére.

Egységes definíció természetesen nem létezik, így szálláshelye válogatja, pontosan milyen saját szabályokat hoz a nyugalom fenntartására, akad, ahol 12 év alattiakat nem fogadnak, míg máshol 16 év a korhatár, érdemes erről tájékozódni, ha mégis egy tinédzserkorú gyerekkel indulna útnak valaki.

Többségében azonban a szolgáltatásaikkal is a mindennapokból kiszakadni vágyó párokat, barátokat és az idősebb generációt célozzák meg. Arra is érdemes tekintettel lenni, hogy a teljes nyugalom érdekében több szállás azt is kiköti, hogy leány- vagy legénybúcsús, illetve hangos ünneplésre készülő társaságokat sem fogad.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nincs fagyival összekent pult és sikoltozás

„Jó volt, hogy megihattam néhány italt egy csomó sikoltozó gyerek nélkül egy szabad hétvégén” - írta egy hozzászóló a Tripadvisor egyik témába vágó fórumán. De van, aki éppen a párok nyugalmát tartja szem előtt, amiben ugyancsak nincs semmi szégyellnivaló: „Ha egy anya vagy apa vagy, akinek egy kis időre van szüksége távol a gyermekeitől, és alapvetően minden gyerektől, akkor jó választás egy felnőttbarát helyen megszállni.”

Van, aki sarkosabban fogalmazott a koncepció előnyeivel kapcsolatosan ugyanebben a fórumban: „Nem kell játékokkal, pelenkával, tápszerrel teli strandtáskát cipelned, nem egy lekvárral és fagyival összekent pultnál rendelsz, és nem kell nézned, ahogy egy „ó, de aranyos” kisgyerek pisil a medence mellett, sétálhatsz a szobádban meztelenül, nincs nyafogás, legfeljebb a pároddal.”

Ha a fent említettek nem is jelentenek elviselhetetlen terhet a mindennapokban, az biztos, hogy néha valóban mindenkinek jár némi zavartalanul töltött idő. Ahogy pedig van, aki kutyabarát szállást keres, hogy kedvencével együtt üdülhessen, és van, aki garantáltan kutyaszőrtől mentes helyre foglalna szállást, ugyanígy szép számmal akad, aki gyermekével együtt töltene egy kalandos, játékokkal egybekötött hétvégét, és olyan is, aki a szabadságát teljes csendben, romantikusan töltené el. Amíg a kínálatban mindenki megtalálja a maga igényeinek megfelelőt, nincs is ezzel semmi gond.

Wellness gyerekek nélkül

Magyarországon is szép számmal akad olyan szálláshely, ahol a gyerekmentes wellness garantált. Ezekből mutatunk néhányat, amit imádnak a vendégek.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük