Először a tehenek, most meg ez: egészségesnek hittük, de világvégét okozhat
Eddig az egészség záloga volt, most szennyezi a környezetet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Korábban mi is megírtuk, hogy a kutatók szerint a tehenek által kibocsátott metángáz okozza a globális felmelegedést, így közvetve majd a világvégét is. Arra kérünk, tedd félre ezt az elméletet, mert egy még érdekesebb került napvilágra.

A legújabb kutatások szerint most egy olyan növény jelent ránk halálos veszélyt, amit eddig az egészséges életmód jelképének tartottak, és számolatlanul diktálták volna belénk a fogyás és a fittség érdekében.

Mindenről a saláta tehet

A Washington Post cikke szerint a fejes saláta többet árt az emberiségnek, mint használ, és a környezetszennyezésben, valamint a klímaváltozásban és az erőforrások rohamos merülésében is komoly szerepe van.

Ennek egyszerű oka van: sokkal több energia szükséges ahhoz, hogy a saláta aprócska magból konyhakész zöldséggé váljon, mint amennyi tápanyagot tartalmaz.

A növény 95-97%-ban vízből épül fel, és a maradék 3% sem bővelkedik a kalóriában, így gyakorlatilag felesleges élelmiszer, termesztése ehhez képest azonban valóságos energiazabáló.

Manapság igazi divattá vált az egészségtudatosság, így valószínűleg a salátafogyasztás csak növekszik. Mivel alacsony a tápértéke, sokan eszik mindennap, sőt, még a vendéglátók is trükköznek vele, mert arra apellálnak, hogy a vendég elhiszi, hogy ha valamiben saláta is van, az csak egészséges lehet.

Más zöldségek is veszélyesek

Míg a csapból is az folyik, hogy minél több zöldséget kell fogyasztani, most rájöttek, hogy sok növény több energiát emészt fel, mint amennyit ad. A fejes salátán kívül a jégsaláta, a kelkáposzta, az uborka és a retek is felkerült a feketelistára, és kiderült, hogy az édesburgonya a legkevésbé veszélyes a bolygónk jövőjére nézve, mert a maga 77%-ával ez az egyik legkisebb víztartalmú zöldség.

Ezt is szeretjük