Hatékonyan oldják a szorongást: 8 egyszerűen felvehető jógapóz, ami segít ellazulni

A szorongás oldásában jó segítség lehet a jóga, mely a testet és a lelket is harmóniába hozza.

GettyImages-1356230514

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szorongás a legtöbb ember számára nem ismeretlen probléma. A mindennapok terhei, a stressz, az egyéni sors negatív tényezői hatására ki-ki találkozhat vele.

A szorongásba azonban nem kell beletörődni, nem kell megszokni azt, sem megtanulni együtt élni vele. Inkább érdemes a lehető legtöbb módon tenni ellene. Segíthet a beszélgetés, a sport, a naplóírás, de akár egy jó pszichológus is, aki szakmai szemmel vizsgálhatja meg a lélek gyötrelmét. Jó hatással lehet a jóga is, mint azt a Chapman Egyetem vizsgálata is bizonyította. Nem csoda, hiszen jógázás közben az ember mozdulataira, testére figyel, befelé koncentrál, ráadásul egyes mozdulatok még az endorfin, azaz boldogsághormon termelésére is jó hatással van.

8 mozdulat szorongás ellen

A következő nyolc képen szereplő jógapózok beválhatnak szorongás ellen. Mivel egyszerűen felvehetők, az abszolút kezdők is könnyen felvehetik őket.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük