Az ágy melyik oldalán alszol? Itt kellene, hogy jobban érezd magad
Egy kutatás szerint befolyásolja a napi közérzetedet, hogy az ágy melyik oldalán alszol éjjel.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem titok, hogy egy jól sikerült, pihentető alvás után sokkal nagyobb esély van rá, hogy jól alakul a napod, és könnyebben veszed az akadályokat.

Kutatók szerint azonban nemcsak az számít, mikor és mennyit alszol, az is fontos, hogy az ágy melyik oldalán töltöd az éjszakát.

Jó oldal és rossz oldal

Az angol Premier Inn hoteltársaság felméréséből kiderült, nem mindegy, hogy az ágynak melyik oldalán alszol, a választás ugyanis képes befolyásolni a hangulatodat, a stressztűrésedet és a dolgokhoz való alapvető hozzáállásodat.

A kutatók háromezer önkéntes alvási szokásait és azok hatásait vizsgálták rövid és hosszú távon egyaránt.

A teszt során az alanyok több éjszakán át kétszemélyes ágyakon tértek nyugovóra, mindig ugyanazon az oldalon, amit először választottak.

Az eredmények szerint sokkal kiegyensúlyozottabbak, jókedvűbbek és fesztelenebbek voltak azok, akik az ágy bal oldalát választották, míg a jobb oldalon alvók könnyebben kiborultak, ingerültebbek, stresszesebbek voltak.

A hozzáállás is ezen múlik

A kísérlet hosszú távú eredményei azt mutatják, az egész életszemléleted megváltozhat attól függően, hogy melyik oldalon alszol. A bal oldalt választók általános hozzáállása pozitív irányba változott, sokkal több volt köztük az optimista, mint a másik csoport tagjai közt. Negatívabban látták viszont a dolgokat azok, akik az ágy jobb felét részesítették előnyben, rájuk inkább a pesszimista gondolkodás volt a jellemző.

Ezt is szeretjük