Veszélyben vagy, és nem is tudsz róla? Egy mindennapi dolog, ami a legtöbb lányt érinti
A rosszul kezelt netes ismerkedés a csalódás veszélyét rejti.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos van, akit arra késztet az internetes arctalanság, hogy szórakozzon a másikkal, átverje, netán valami bajt okozzon neki. Ennek kivédéséről korábbi cikkünkben olvashatsz részletesen.

Ám ezeken kívül is van egy másik veszélye az online ismerkedésnek: méghozzá a kudarc, a sikertelenség. Most összegyűjtöttük, mire kell figyelned, hogy ne kelljen csalódnod, és ne távozz rossz szájízzel az oldalról.

Válogasd meg, hova regisztrálsz!

Az első lépés a siker érdekében a pontos cél meghatározása. Ha csak barátkozni szeretnél, felesleges egy szerelmet keresőknek szánt oldalra regisztrálnod, így csak rabolnátok egymás idejét. Kutass egy kicsit az interneten, és nézz utána, hol van lehetőség romantikamentes csevegésre!

Ha viszont kapcsolatra vágysz, még körültekintőbbnek kell lenned. Mindenképpen olyan honlapot válassz, amelyről jókat olvastál, és megbízhatónak tartja a többi felhasználó. Az sem árt, ha többféle feltétel szerint szűrheted a keresést - például még azt is beállíthatod, hogy a te adataid megfelelnek-e a másik feltételeinek -, mert ezzel is megelőzhető, hogy felesleges köröket fussatok.

Sajnos az ilyen oldalak nagy részénél pénzhez kötött az összes funkció használata, de ha valóban komolyan gondolod a dolgot, talán érdemes beruházni az előfizetésre, amely általában nem több havi pár száz forintnál, és jó eséllyel még a csalókat is visszatartja.

Ne várj túl sokat!

Az internetes beszélgetések nagy része is ott bukik el, ahol a személyes ismerkedés: az egyik fél túl sokat vár a másiktól. Mielőtt mélyebben belemennétek a dolgokba, de valami zavar a másikban, mérlegeld, biztos vagy-e abban, hogy el tudnád fogadni ezt a kis tényezőt, megváltoztatni ugyanis nem fogod tudni, és nem is lenne helyes már az első pillanatokban ezen gondolkodni.

Ne félj kezdeményezni!

Ugyanúgy, ahogyan élőben, az interneten sem elfogadhatatlan, ha a lány kezdeményez. Ha megtetszik valaki, bátran jelezd felé egy levéllel, mert lehet, hogy különben elsiklana a profilod felett, pedig ő is szívesen beszélgetne. Akkor sem történik semmi, ha visszautasítanak, hiszen nem tetszhet mindenki mindenkinek, és így még könnyebb is átélni, mintha szemtől szemben történne.

Ezt is szeretjük