Így faragj le centiket a csípődből egyetlen gyakorlattal

Néhány hét alatt látványos változást érhetsz el, ha kitartóan végzed az alábbi gyakorlatot.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Viharos gyorsasággal közelednek az ünnepek, és már csak emiatt sem árt, ha kicsit formába hozod magad, mielőtt beindulnak a nagy evések.

Ilyenkor szinte elkerülhetetlen, hogy felszedjen az ember néhány kilót, és ha most odafigyelsz az alakodra, nem lesz majd olyan vészes az idei ünnepi túlsúly.

Nem kell éhezned

Ha csak a csípődön lévő néhány centi feleslegtől szeretnél megszabadulni, ne kezdj fogyókúrába, mert annak nincs túl sok értelme, hogy a következő egy hónapban megvonod magadtól az ételt, majd az ünnepekkor hatalmas mennyiséget elfogyasztva visszahízod a leadott súlyt - vagy a dupláját. Ezzel egyedül azt éred el, hogy a tested máris a jojó-effektus áldozatává esik majd.

Persze azért jó, ha odafigyelsz az étrendedre, de koplalnod szükségtelen. Ha szeretnéd magad formába hozni, inkább a testmozgást válaszd eszközképpen. Nem kell minden nap órákon át tartó, megerőltető edzést végezned, elég, ha naponta egyszer rászánod magad egy egyszerű, de nagyszerű gyakorlat elvégzésére. Az eredmény már akár egy hét múlva is látszani fog.

Csípőformáló gyakorlat

Helyezz el egy polifoamot a padlón, vagy keress egy puha szőnyeget, és ott feküdj az oldaladra. A könyöködön támaszkodj, a kezeddel tartsd a fejed, legyen kényelmes és stabil a testhelyzet. A felül lévő kezeddel fogd meg a derekadat. Mindkét lábad legyen nyújtva, és a felsőt emeld olyan magasra nyújtott térddel, amennyire csak tudod. Ne lendületből csináld, nehogy meghúzódjon.

Engedd vissza a lábad, de ne teljesen: a két lábfejed ne érintse egymást. Ismét emeld fel a lábad, majd engedd le. Mindkét lábbal végezd el naponta 50-szer a gyakorlatot. Ahogy erősödsz, emelheted ezt a számot. Ha teljesen biztosra akarsz menni, és úgy érzed, bírod, akkor bonyolíthatod is a mozdulatsort: minden második emelést végezz behajlított térddel, előre.

Fontos a nyújtás

Amikor végzel a tornával, jól rázd le a lábad, és nyújtsd meg az igénybe vett izmokat. Ülj a padlóra terpeszben, és próbáld meg mindkét kezeddel elérni az egyik bokádat úgy, hogy a térded nyújtott marad.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Számolj el magadban 15-ig, majd lassan helyezd át a kezeidet a másik bokádra. Itt is várj ugyanennyit, majd lassan egyenesedj ki, és állj fel. A nyújtást bármilyen formában végezheted, állva vagy ágy, szék, más bútor segítségével, a lényeg, hogy válassz olyat, ami neked a legjobban esik. 

Még több alakformáló tipp

Ezt is szeretjük