Az ársapka ellenére nagyon drágák a húsok: ekkorára emelkedtek az árak a henteseknél
A húsokat sem kíméli a drasztikus áremelkedés.
Sajnos a húsokat sem kíméli a drasztikus áremelkedés. Az Agrárszektor összegyűjtötte, hogy jelenleg milyen árakkal kell számolnia azoknak, akik a népszerű húsok valamelyikéből szeretnének vásárolni.
Ezenkívül arra is megpróbáltak választ találni, hogy mi okozza az árak ilyen fokú emelkedését.
Nagyon sokat drágultak a húsok
Az embereknek egyre komolyabb összegeket kell otthagynia a boltokban, ha húst vásárolnak, és sajnos az is valószínűsíthető, hogy a drágulásnak még egyáltalán nincs vége, és a jövő még a mostaninál is extrémebb árakat tartogat.
Az árak ilyen mértékű elszállásának több oka is van. A takarmányárak és az állattartókra háruló egyéb költségek növekedése mellett az üzemanyag- és energiaárak is jelentősen megnőttek. Az Agrárszektor megvizsgálta, hogy mennyibe kerülnek a különböző húsfajták a magyarországi boltokban és kiskereskedelmi üzletekben.
A csirkemell 1500-2000 forintba kerül kilónként az ársapkának köszönhetően, de egyes boltok korlátozzák a maximum megvásárolható mennyiségét, ahogyan azt alkalmanként más hatósági áras termékekkel is tenni szokták, derül ki a cikkből. A csirkecomb 1300-1600 forintba kerül kilónként, a csirke far-hát pedig 250 forintba.
A hatósági árnak köszönhetően a sertéscomb ára sem növekedett tavalyhoz képest, kilója még most is 1500 forintba kerül, ám a nagy kereslet miatt a boltoknak és kiskereskedelmi üzleteknek néha nehézséget okoz a vásárlói igények kielégítése.
A csont nélküli sertéskaraj körülbelül 2200, a lapocka 1800, az oldalas 2300, a tarja 2350, a csülök pedig 1700 forintba kerül. Az árak ettől kicsivel eltérhetnek a különböző helyeken.
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Knapek Éva, aki a társfüggőségről és a mérgező kapcsolatokból való szabadulásról beszél. 2025.01.07.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A marhahús eleve nem tartozik a legnépszerűbb hazai húsfélék közé, de a mostani árak mellett valószínűleg még a korábbiaknál is kevesebb marhát fognak vásárolni a magyarok. A csont nélküli marhalábszár kilója 4000, a nyaké 4400, a gulyáshús 4500, a pacal pedig 2800 forint körül található, a steakek ára pedig elérheti, sőt meg is haladhatja a tízezres határt. A marhahús fogyasztói átlagára a KSH adatai alapján januárban még csak 2700 forint volt, írja a cikk.
A kacsahús is rengeteget drágult, a hízott kacsamellfilé ára jelenleg 5500 forint körül mozog, a hízott kacsacombé pedig 3300 forint körül. A kacsamáj ára már eléri a kilónkénti 14 ezer forintot is.
Nincs még egy ország az EU-ban, ahol annyira brutális az áremelkedés, mint Magyarországon
Nagyon sok olyan élelmiszer van, amelyik Magyarországon drágult a legtöbbet az elmúlt egy évben, ilyenek például a sajt, a sör vagy a pizza is.
Nincs még egy ország az EU-ban, ahol annyira brutális az áremelkedés, mint Magyarországon
Nagyon sok olyan élelmiszer van, amelyik Magyarországon drágult a legtöbbet az elmúlt egy évben, ilyenek például a sajt, a sör vagy a pizza is.
ElolvasomKépek: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!
- infláció
- fogyasztás