400 ezer forintot lehet keresni az alvással: bárki jelentkezhet a kutatásra
Egy nemzetközi tanulmányhoz keresnek fizetett „alvókat”.

alvás2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egészséges életmód egyik alapeleme a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, amiből a felnőttek számára 7-8 óra lenne az ideális.

Ezt a rohanó életritmus mellett nem egyszerű betartani, de talán a pénz sokakat motiválhat arra, hogy megpróbálják rávenni magukat a minőségi alvásra. Egy amerikai cég felmérést végez, a résztvevőknek pedig több mint 400 ezer forintot fizet.

Bármelyik országból lehet jelentkezni

Az eachnight nevű oldal a jó alvást helyezte középpontba, számos hasznos információval és tippel látják el az olvasókat, így ösztönözve őket a tudatosabb pihenésre. Most egy olyan felmérést végeznek, ahol néhány elméletet szeretnének kipróbálni az alvás előnyeiről és hátrányairól, ehhez pedig a közönség segítségét kérik – persze nem ingyen, hiszen a kutatás sikeres lezárása után 1500 dollár, vagyis nagyjából 410 ezer forint ütheti a markát a résztvevőknek. A legjobb az egészben, hogy bármelyik országból, így akár Magyarországról is lehet jelentkezni, ám bizonyos feltételeknek fontos megfelelni.

alvás1
Fotó: Martin Barraud / Getty Images Hungary

A jelentkezők nem lehetnek 18 év alattiak, és erős angol nyelvtudást igényel a feladat, hiszen az online egyeztetésekhez és beszámolók írásához fontos jól ismerni a nyelvet. A 30 napos időszak alatt vállalni kell a résztvevőknek azt is, hogy egyedül aludjanak, hiszen a felmérés idején semmi nem zavarhatja meg a pihenést. Ha ezekkel a feltételekkel is kedvet kapott valaki a jelentkezéshez, ezen az oldalon, az űrlap kitöltésével teheti meg május 31-ig.

Miért alakult ki az elmúlt évben alvászavar egyre több embernél?

A járvány egyik negatív hozadéka az egyre többeket érintő alvászavar. Nem csak a stressz okozza a problémát.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük