24 éve őriz egy hamburgert a nagymama: megmutatta, hogy néz ki most a szendvics
24 éven át egy régi dobozban tartott egy hamburgert a nagymama, aki a napokban elővette megnézni, hogyan fest most.

hamburger nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mennyi ideig tart, míg egy mcdonalds'os hamburger penészes lesz? Egy amerikai nő nemrégiben közzétett egy videót, melyben megmutatja, hogy néz ki egy ilyen szendvics 24 év után.

Az idős hölgy TikTok-os videójában elővett egy régi dobozt, amiben már több mint húsz éve tárol egy rég megvásárolt hamburgermenüt. Még a csomagolását is megmutatja, amin látszik, hogy még 1996-ban készítették az ételt.

A 24 éves hamburger

A felvételen megfigyelhető, hogy még két évtized múltával sem sokban különbözik a friss terméktől a régi. Sem a krumpli, sem a zsemle, sem a benne lévő hús nem lett penészes. Természetesen sokakban felmerült a kérdés, hogy mennyire jelent jót, ha egy ételen közel negyed évszázad után sem mutatkozik számottevő változás: vajon a tartósítószer az oka?

- Nedvesség nélkül a baktériumok sem növekednek - reagált egy nyilatkozatban a gyorsétteremlánc. - Megfelelő környezetben a McDonald's hamburgerei, mint a legtöbb élelmiszer, lebomlanak, de ahhoz nedvességre van szükség. Enélkül a baktériumok és a penész sem tud növekedni, ezért nem romlott meg a termék.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Ha az élelmiszert kellően száraz helyen tárolták, vagy kiszárították, lehetetlenség, hogy penészgomba telepedjen meg rajta. A házilag szárított ételekkel, sonkával is ez a helyzet. Erről a burgerről nem lehet kijelenteni, hogy pont ugyanolyan lenne, mint a megvásárláskor.

A nyilatkozat végén az áll, hogy a hamburgerhúshoz nem adnak semmilyen tartósítószert, csak borsot és sót.

10 étel, ami biztonsággal fogyasztható a lejárat után is: felesleges azonnal a szemétbe kerülniük

Rengeteg élelmiszer kerül csak azért a szemétbe, mert a csomagolásán feltüntetett időpont lejárt, ami indokolatlan pazarláshoz vezet. 

(Kiemelt kép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük