5 ruha, ami 10 kilóval többnek mutat
Lehet, hogy nincs is rajtad nagy felesleg, a rosszul megválasztott öltözék azonban mégis ilyesmit mutat. Ismerd meg a tiltólistás kombinációkat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavaszi-nyári szezonban akkor is tobzódhatsz a színek, minták és fazonok között, ha nem vagy kifejezetten gazellatermetű. Nem mindegy azonban, hogy mit mivel viselsz.

Feltűnő felső, egyszerű alsó: kevesebbnek mutat

Egy kevéssé eltalált összeállítás hangsúlyossá teheti az elrejteni kívánt idomokat, így vizuálisan jóval erősebbnek tűnhetsz, mint amilyen valójában vagy.

Az alábbiakban néhány típushibát mutatunk be, és mindjárt egy-egy alternatívát is javasolunk helyettük.

Szűk alsó, szűk felső

Néhányan előszeretettel választják a fenti kombinációt, azt gondolva, hogy kontúrosabbá varázsolja, mintegy összetartja az alakjukat. Az összkép azonban rendre megcáfolja ezt a tévhitet, ugyanis a szűk alsó, szűk felső a legapróbb hurkácskát is jól láthatóvá teszi.

Egyenes szárú nadrághoz csakis viszonylag hosszú és bő – de természetesen nem sátorszerű – felsőt viselj! Ingblúz, pulóver, tunika egyaránt jöhet – mell alatt húzott fazonok előnyben! A duciknak kifejezetten ajánlott egyenes szabású vagy ceruzaszoknya is csak akkor slankít, ha a felső lezserebb. A mély, de azért nem hivalkodó dekoltázs mindkét esetben szinte kötelező!

Bő alsó, bő felső

Az ápol és eltakar filozófiája ez esetben nem érvényes, mivel az anyagtöbblet miatt a test a valóságosnál erősebbnek, nemritkán egyenesen formátlannak tűnik. A húzás, ráncolás pedig csak rontja a helyzetet. Az enyhén bővülő szárú nadrágnak és a csípőtől lefelé szélesedő szoknyának egyaránt van létjogosultsága, ám kizárólag testhez álló – de persze nem kényelmetlenül szűk – felsővel.

A magas derék kövérít, a bő felső jót tesz az alakodnak

Feltűnő színű alsó és felső

A világért sem biztatnánk arra, hogy télen-nyáron feketében járj, de óva intenénk az élénk színek kombinációjától is, mivel ez jó néhány centit rátehet a körfogatodra. Válaszd az arany középutat! Ha az alsótested erősebb, mint a felső, a nadrág vagy a szoknya legyen visszafogottabb színű és sötétebb tónusú, illetve fordítva.

Mintás alsó és felső

Manapság nagyon trendi az elméletileg össze nem illő motívumok kombinálása. Fontos azonban, hogy ügyelj az arányokra, mivel a túl sok és sokféle minta ugyancsak kövérít, különösen akkor, ha közülük egy vagy pláne több nagyléptékű. Ha biztosra akarsz menni, a mintás darabokat inkább egyszínűekkel viseld, egy-két ütős kiegészítővel feldobva őket.

Háremnadrág bő felsővel

Az extravagáns buggyos ülepű és az egzotikus háremnadrág a szezon slágerei lesznek. Alapértelmezésben mindkettő a nyúlánk, karcsú lányok műfaja, ha azonban nincs rajtad sok felesleg, illetve a felsőtested erősebb az alsónál, önmagukban még nem tiltólistásak.

Így viseld a háremnadrágot: visszafogottan!

Domináns – azaz feltűnő színű, mintájú, szabású – bő felsővel viszont túl azon, hogy kaotikus összhatást eredményeznek, jó pár kilóval többnek is láttatnak a tényleges súlyodnál. A kulcsszó tehát ez esetben is a visszafogottság, ami a kiegészítőkre is vonatkozik.

Plusz 3 tipp

  • A vékony anyagból varrt szoknya vagy nadrág gyakorlatilag mindent megmutat. Válassz olyat, ami erősebb matériából készült – összetartja az alakot!
  • A magas derekú és a csípőnadrág egyaránt erősebbnek mutat a valóságosnál hátul. A számodra ideális fazon a normál derekú.
  • Duci lányok esetében a kiegészítőkre is igaz a veretes mondás, miszerint minél nagyobb, annál jobb. A finom, cizellált ékszer vagy bizsu, a vékony cipősarok és a kisméretű táska nagyobbnak, erősebbnek láttat, mint amilyen valójában vagy. A nyaklánc vagy karkötő legyen feltűnő, a cipősarok viszonylag széles, a táska pedig minimum közepes nagyságú!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük