Magasabbnak akarsz tűnni?

3 pofonegyszerű szabály

Ha szeretnél magasabb lenni, néhány trükkel könnyedén megteheted, és még a divatról sem kell lemondanod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Nem muszáj a rafinált stylistok összes szakmai fortélyát elsajátítanod ahhoz, hogy az öltözékeddel optikailag hozzácsalj néhány centit a magasságodhoz. Elegendő csupán a legalapvetőbb alaknyújtó szabályokat észben tartanod, amikor vásárolni indulsz, és a látványos eredményről már a próbafülkében megbizonyosodhatsz.

Bár a szépség sokféle formát képes ölteni, és nem kimondottan a modellalkat sajátja, amennyiben zavar az alacsony termeted, a megfelelő szabásvonalakkal és trükkökkel játszi könnyedséggel korrigálhatod a problémát, minek következtében kétféle hatást is elérhetsz.

Tippjeinkkel nemcsak megnyújthatod, hanem karcsúsíthatod is a sziluetted, így a kerületedből lefaragott plusz centiket a magasságod javára fordíthatod.

Attól sem kell tartanod, hogy ezek az elsőbbséget élvező szempontok olyannyira korlátozzák az öltözködésedet, hogy bizonyos trendekről fájó szívvel le kell mondanod. Továbbra is élvezettel követheted a divatot, csak úgy kell összeválogatnod a stílusod elemeit, hogy a számodra előnyös praktikák megvalósulhassanak. Íme, néhány aprócska trükk, mely segít ebben!

Monokróm öltözködés és csalafinta ruhafazonok

Köztudott, hogy az egyetlen színárnyalatra alapozott öltözék megnyújtja és karcsúsítja az alakot, a szemünk ugyanis az egybefolyó tónusokat egyetlen hosszú vonalként érzékeli, ekképpen valósul meg a furfangos optikai csalódás. Ám ez a módszer cseppet sem nevezhető praktikusnak, hiszen nem túl kényelmes dolog minden reggel egyforma színű ruhadarabokat összeválogatni, ráadásul idővel unalmassá is válhat.

A nyári szezon éppen ezért ideális számodra, mert az egybeszabott ruhácskákkal sokkal egyszerűbben megvalósíthatod a kívánt összhatást, így már csak a csalafinta fazonokat kell kiválasztanod.

Ahhoz, hogy ruhád teljes alakodat képes legyen magasabbnak feltüntetni, a legapróbb részletekre is ügyelned kell. A monokróm egységet is megtörheted hosszanti mintákkal, illetve úgy, ha a ruhád árnyalatai közel állnak egymáshoz a színskálán.

Így nyújthatsz a felsőtested sziluettjén

A karcsú hattyúnyak és a nyúlánk felsőtest eléréséhez óvakodj a zárt, esetleg csónaknyakú megoldásoktól, és felülre ne kerüljön vízszintes díszítés, varrás vagy fodor, ezek ugyanis tömörítik a vonalaidat. Inkább a mély, V-alakú dekoltázsokat helyezd előtérbe, illetve, ha mégis ragaszkodnál a csónakkivágáshoz, válassz olyat, mely elég széles ahhoz, hogy az egyik válladról sejtelmesen lecsusszanjon, és szabadon hagyja.

A hosszanti vonalak mellett ugyanis az átlós, aszimmetrikus szabások is jótékony hatással bírnak, így a félvállas darabokkal is karcsúbbnak és magasabbnak tüntetheted fel magad. A most divatos, romantikus fodrokra sem kell teljes mértékben nemet mondanod, de figyelj arra, hogy ne legyenek túl kirívóak, valamint ne keresztben helyezkedjenek el a ruhádon, hanem hosszában, vagy képezzenek V-vonalat a dekoltázs mentén. Ha túl rövidnek találod a felsőtested, olyan ruhák között keresgélj, melyek csípővonalon szabottak, kiváltképp, ha megkötővel vagy gumírozással karcsúsítottak, mert azok hosszanti redőket képeznek a ruhán.

Így varázsolhatsz hosszabb lábakat magadnak

Amennyiben az alsó fertályod kurtább vagy tömzsibb a kelleténél, a legalapvetőbb ruhák számodra az empire-szabású darabok.

Alakjavító divattippek nyárra

Nézegess képeket!

Elolvasom

Továbbá a csípő- és fenéktájék slankítására kiválóak a két színt felvonultató ruhák, melyek alul sötétebb árnyalatúak, esetleg feketék. Az efféle megoldásokkal a tengerész stílust is bátrabban követheted, főleg, ha olyan fazonra bukkansz, mely derékban karcsúsított, a felső részén pedig vízszintes vonalvezetés helyett függőlegesen csíkozott. A tányérszoknyás ruhácskákkal is vékonyabbá és hosszabbá teheted a virgácsaidat, ám ennek érdekében olyat válassz, mely lenge anyagú, és nem túl széles A-vonalban végződik, ezáltal a lágy redők fokozzák az alaknyújtó hatást.

Alaknyújtó felsők

Ahogy a ruhák esetében, a különféle felsőknél is fontos a mély kivágás vagy az aszimmetrikus dekoltázs, hogy a nyakadat szabadon hagyják. Tunikáknál a lágy redők lehetnek segítségedre, ám a hosszított fazonú pólók csak abban az esetben megengedettek, ha a felsőtested látványosan rövidebb az alsó felednél. Amennyiben a testalkatod a termetedhez képest arányos, egységesen kell optikailag nyújtanod, hogy magasabbnak tűnhess.

Válassz olyan blúzokat, melyek végig gombosak, illetve karcsúsító varrásokkal vagy hosszában elrendezett díszítőelemekkel rendelkeznek. A cipzáras topok mellett az átlapolt megoldású, a mell alatt szabott vagy a ráncolt nyakkivágású felsők is ideálisak számodra. Még eredményesebb lehet alaknyújtó öltözéked, ha egy csinos nyári kalappal vagy a frizuráddal is hozzájárulsz a kívánt összképhez. Viselj fejtetőre fésült kontyot, esetleg kösd lófarokba a hajad, és hosszú, lelógó fülbevalókkal vagy nyaklánccal tedd karcsúbbá a nyakívedet.

Tiltólistás részletek

  • Ha rövid a nyakad, óvakodj a magasított vállú, puffos ujjú felsőktől, illetve a zárt nyakmegoldásoktól.
  • A keresztben futó minták, az eltúlzott díszítések, valamint a fényes anyagok is előnytelenek számodra.
  • Hosszított fazonú pólódat és bő tunikádat soha ne viseld A-vonalú vagy trapézszabású nadrággal.

Trükkös szoknyák és nadrágok

A magasított derekú szoknyákkal néhány centivel optikailag megnyújthatod a lábaidat, kiváltképp, ha aszimmetrikusan átlapolt darabokról van szó, melyeknél az alsó és felső rétegek elöl fordított V-alakot zárnak be egymással. Amennyiben csípőben és combban erősebb vagy, a szűk fazonok helyett válassz térdig érő, A-vonalú megoldásokat. Egy sötét színárnyalattal fokozhatod a szabásvonalak karcsúsító és alaknyújtó hatását.

Az egyenes szárú, koptatásmentes farmerekkel, illetve egyszínű nadrágokkal is nyúlánkabbnak láttathatod az alsó fertályodat. A-vonalú darabok esetén maradj az arany középúton, vagyis ne legyen túl bő a nadrágod alja, mert összenyomhat. A magasított derekú megoldások itt is hasznodra válhatnak, ugyanígy az élére vasalt szárak, melyek függőleges vonalat képeznek.

Ha nadrágos típus vagy, a monokróm öltözködést egyszerűbben megoldhatod egy csinos overallal, melynek szabása alul-felül eleget tesz a karcsúsító, alaknyújtó szabályoknak.

Egy magas sarkú cipővel vagy szandállal még többet tehetsz az ügy érdekében. Viselj testszínű topánokat, és hanyagold a bokapántos darabokat. A keresztpántos szandálok ellenben vékonyabbnak tüntetik fel a lábszáradat.

Tiltólistás részletek

  • A szoknyádon ne legyenek feltűnő zsebek, illetve a fodor- és csipkedíszítés az alsó részre essen.
  • Nadrág esetében is tilos számodra a feltűnő oldalzseb és a túl erős, esetleg márványhatású koptatás.
  • A lábszárközépig érő capri nadrágokat, a buggyos, mély ülepű háremfazonokat, valamint a répaszabású darabokat is hanyagold, ha az a célod, hogy megnyújtsd a sziluetted.

Az alaknyújtó öltözködési szabályok betartásával nemcsak a magasságodat toldhatod meg néhány centivel optikailag, hanem a karcsúsító kívánalmaknak is eleget tehetsz, ugyanakkor azt is elérheted, hogy az önbizalmad erősebb lábakon álljon.

Ezt is szeretjük