Lassítja az öregedést, antioxidáns, és könnyen hozzájuthatsz
Tudod mi az a glütation?
A glütation, egy tripeptid, és nagyon jótékony hatású.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az orvostudomány újabb és újabb vegyületeket, szereket fedez fel az egészég és a fiatalság megőrzése kapcsán. Sokszor ezek az anyagok már régóta léteznek, csak éppen nem jöttek rá valódi jelentőségükre.

Ilyen a glütation nevű vegyület is, amiről hamarosan sokan beszélnek majd. Ismerd meg te is ezt az erős antioxidánst.

Glütation

A glütation egy tripeptid, antioxidánsként működik. Csökkenti a szabadgyökök, például a hidrogén-peroxid okozta oxidatív stresszt, megvédi a DNS-t, ezért fontos eleme az immunrendszernek, emellett a felépítő folyamatokban is részt vesz. Segít a test méregtelenítésében, semlegesíti a nehézfémeket és salakanyagokat. Lassítja az öregedést, egyszóval igazi csodaszer.

Szerencsére a test, jobban mondva a máj maga is előállítja, így minden ember szervezetében ott van. Sajnos az idő előrehaladtával, akárcsak a kollagénnek, csökken a mennyisége a testben, a húszas évek végére nagymértékben.

Hogy juthatsz hozzá?

A glütationt tartalmazza néhány zöldség és gyümölcs is, például az avokádó, a kókusz, de elsősorban állati fehérjéből tudja szintetizálni a szervezet. Tejsavóból és nyers tejből lehet hozzájutni, valamint a tojásfehérjéből, de csak nyersen - erre jutott a Weston Price Alapítvány. Emellett a rendszeres mozgás is serkentheti a termelődését.

Természetesen a vitamingyártók már dolgoznak azon, hogy étrend-kiegészítőként is hozzá lehessen jutni. Sajnos csak kevés olyan termék van a piacon, aminek a felszívódása jó lenne, legalábbis a szájon át szedendő pirulák közül. Vizsgálatok azt mutatták, hogy legjobban így az acetil-glütation hasznosul, ezt kell tehát keresni.

Fejlettebb országokban intravénásan vagy izomba adva használják rákbetegek kiegészítő terápiájaként, itthon azonban ilyen formában nem nagyon érhető el. 

OLVASD EL EZT IS!

perricone lead
  • táplálkozás
  • öregedésgátlás

Fiatalodj 3 nap alatt 5 évet

Ezt is szeretjük