Ez az ital tényleg eltünteti a ráncokat és megállítja az öregedést?

A kollagén manapság varázsszó, de vajon tényleg hat-e belülről, és jót tesz-e a bőrnek?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a krémeken kívül a helyes táplálkozás is nagyban hozzájárul a bőr szépségéhez és egészségéhez, sőt. Számtalan táplálékkiegészítő sorakozik a drogériák polcain, vitaminok, antioxidánsok, különböző kivonatok.

A sláger mostanában a tengerentúlon a kollagénes ital. A modellek előszeretettel hangoztatják, hogy ennek köszönhetik a szépségüket. Ezek az italok elvileg feltöltik a kollagénraktárakat, és így tartják fiatalon a bőrt.

Mi az a kollagén?

A kollagén egy fehérje, ami a különböző szervek - inak, bőr, kötőszövet - ruganyosságáért felelős. 25 éves kortól azonban a mennyisége csökkenni kezd a szervezetben, ezért elindul a bőr öregedése. Erre kínálnak megoldást a különböző cégek a kollagénes itallal. Ázsiában és Brazliában nagyon népszerűek ezek az italok. Nem olcsóak, itthon is lehet kapni néhányfélét, egy kúra minimum 10 ezer forint. A kollagén mellett persze más értékesnek tűnő összetevőket is tartalmaznak ezek az italok, C-vitamint és egyéb antioxidánsokat, van, amelyik aranyat is.

Mit mond a bőrgyógyász?

A Daily Mail állandó szakértője, dr. Sam Bunting nem érti az őrületet.
- Nem látok bizonyítékot arra, hogy a szájon át fogyasztott kollagén megnövelné a bőr kollagénszintjét. Ez egy érzékeny fehérje, ami a gyomorban szétesik, és nem is jut el a bőrhöz.

A vásárlók mégis veszik, és azt mondják, használ.

Fedezd fel a Dove Önbizalom Programját

A magabiztosság formálható. Ismerd meg a Dove Önbizalom Programját és mondj nemet a közösségi média káros szépségápolási tanácsaira. Útmutatónk támogatja a szülőket abban, hogy segítsék gyermekeiknek kiszűrni a hírfolyamaikon megjelenő ártalmas tippeket. Hiszünk abban, hogy a magabiztosság elérésével a tinédzserek képesek maximálisan kibontakoztatni képességeiket a mindennapokban.

Promóció

Dr. Stefanie Williams, a londoni European Dermatology Clinic munkatársa azt mondja, hogy nem a kollagéntől, hanem a többi hatóanyagtól szépül a bőr, az E-vitamintól és a C-vitamintól, melyek öregedésgátló hatásukról is ismertek, és segítik a bőrt a hidratáltság fenntartásában.

Kidobott pénz?

Sajnos a mai táplálkozás mellett nem jut elég vitamin és ásványi anyag a szervezetbe, ezért mindenképpen szükséges a pótlásuk, de ez nem azt jelenti, hogy tízezreket kell költeni egy-egy táplálékkiegészítőre. A C- és E-vitamin-kapszulák, a halolajkapszula jóval olcsóbb, és tovább tart, mint például egy kollagénes ital, így érdemes egy picit kutakodni, és olcsóbban ellátni a szervezetet a fiatalság tápanyagaival.

Ezt is szeretjük