Kenyér otthon sütve
Kenyeret is készíthetsz változatosan, a normál változatot dobd fel egy kis paradicsommal, hagymával, olívával, bármivel!
A frissen sült kenyér és a benne lévő ropogós zöldségek csodálatos alapot adnak a tökéletes vasárnapi reggelihez, próbáld ki, és biztosan függő leszel!
A ropogós, meleg kenyérre elég egy vékony réteg vaj, és máris tökéletes lesz, de szinte bármivel eheted.
Zöldséges kenyér
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- fél csomag friss élesztő
- 1 dl olaj
- 1 mokkáskanálnyi ecet
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- só
- cukor
- 15 dkg szárított paradicsom/olíva/hagyma
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
Az élesztőt futtasd fel langyos tejben, némi cukor társaságában, meleg, de nem forró helyen. Mérd ki a lisztet, öntsd bele a felfutott élesztőt, keverj hozzá ízlésednek megfelelő mennyiségben sót, öntsd hozzá az ecetet, a vizet és az olajat is. Gyúrd masszává, ha nem olyan, amilyennek lennie kell - közepesen kemény, formázható, de nem folyós -, akkor adj hozzá vizet vagy lisztet, annak függvényében, hogy milyen az állaga, majd hagyd pihenni. A kiválasztott zöldséget vagy zöldségeket vágd egységes méretűre, majd keverd a masszához, és így tedd félre még legalább háromnegyed órára pihenni, lefedve egy konyharuhával.
Ha ez is letelt, és még van kedved kenyeret sütni, melegítsd elő a sütőt 200 fokra, formázd a masszát olyanra, amilyen alakú kenyeret szeretnél, vágd be két-három helyen a tetejét, kicsit vizezd be - ehhez elegendő a tenyereidet bevizezni, és úgy lefröcskölni -, majd mehet a forró sütőbe az előkészített tészta. Körülbelül fél óra múlva nézz azért rá, akkorra nagyjából kész lesz, ha már szép a színe, kiveheted.
Klasszikusok a konyhádból
A hagyományos recepteknek nincs párja, jöhet bármilyen étkezési trend, jó eséllyel sosem fogja kitúrni a gulyást vagy épp a nagyiféle palacsintát a konyhákból.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- tészta
Így készül a házi lángos
- olasz
- sajt
Így készül a gnocchi házilag
- krumpli
- pogácsa