4 fincsi göngyölt hús ropogós zöldséggel
A könnyebbeket előételnek, a laktatókat pedig főételnek tálalhatod. Percek alatt előkészülhetsz, és utána már csak várni kell.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Megdöbbentő a hasonlóság a két hercegné között: Katalin és Mária stílusa szinte ugyanaz »

12 modell, aki elmúlt 40, és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A göngyölt húsok igazi szakácskímélő ételek, hiszen semmi gond nincs velük, egyszerűen készen vannak, a többi pedig a fogyasztókon múlik. Friss zöldségekkel elkészítve pedig még a diétának is jót tesznek.

Nyugodtan variáld az összetevőket kedved szerint, illetve aszerint, ami éppen akad a kamrában. Légy kreatív, de itt van néhány alapötlet, amivel biztosan sikert aratsz.

Göngyölt hús kelkáposztával

Hozzávalók:

  • 70 dkg felsál
  • fél fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 3 dl húsleves kockából
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors

Kicsit klopfold ki a húsokat. A kelleveleket sós vízben főzd félpuhára. Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a felaprított petrezselymet is.

A hússzeleteket kend meg mustárral, majd takard le egy-egy levéllel. Erre halmozd a hagymát. Göngyöld fel, és kösd meg cérnával. Helyezd a roládokat egy lábasba, és öntsd fel a paradicsomos levessel. Fedő alatt főzd meg őket. Ha el akarod kerülni a Bridget Jones-effektust, használj fehér cérnát.

Gombás-répás göngyölt pulyka

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 50 dkg gomba
  • bacon
  • 1 kiskanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás
  • bors

Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg. A kis kockákra vágott gombát szórd hozzá, és pár percig süsd, majd add hozzá a sárgarépát, és kicsit puhítsd meg. Ezután szórd meg a liszttel, öntsd fel tejjel, és főzd sűrűre folyamatos keverés mellett. Húzd le a tűzről, üss bele egy tojást, és sózd, borsozd. Ezeket halmozd rá a hússzeletekre, csavard be őket, majd vond körbe a baconnel. Csomagold be alufóliába. Helyezd őket egy tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és süsd körülbelül 45 percig, majd vedd ki a fóliából, és a pecsenyelével meglocsolva pirítsd meg a tetejüket.

Paradicsomos-babos göngyölt karaj

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 1 paradicsomos vörösbabkonzerv
  • 4 kockasajt
  • 2-3 paradicsom
  • 10 dkg trappista sajt
  • baconszeletek
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl vörösbor
  • csípős pirospaprikakrém
  • zsályalevél
  • őrölt fokhagyma
  • bors

Klopfold ki a húsokat, sózd, borsozd, majd fűszerezd a fokhagymával, és kicsit hagyd állni. A babot csöpögtesd le, sózd, borsozd, aprítsd bele a zsályát, és keverj bele paprikakrémet ízlés szerint. Halmozz ebből a hússzeletekre, majd fedd le baconnel és paradicsommal. Tekerd fel őket óvatosan, ha kell, tűzd meg fogvájóval. Helyezd őket egymás mellé egy kivajazott vagy kiolajozott jénaiba. Öntsd rá a vörösbort, dobáld mellé a maradék paradicsomot. Először lefedve süsd, hogy megpuhuljon, majd fedő nélkül süsd pirosra. Mikor majdnem kész, öntsd hozzá a tejszínt, és reszelj rá sajtot. Még egy pár percig dugd vissza a sütőbe.

Baconbe göngyölt zöldbab

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldbab
  • körülbelül 8 szelet bacon
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • liszt
  • olaj
  • bors

A babot sós vízben főzd meg. Nagyjából 8 darabot tekerj bele egy baconbe. Ezeket helyezd egy kiolajozott tepsibe. A bab főzőlevét kevés liszttel, a tojással és a tejföllel keverd össze, és öntsd a babos roládokra. Ha gondolod, szórd meg reszelt sajttal. Süsd addig, amíg kis színt nem kap a teteje.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló