4 fincsi göngyölt hús ropogós zöldséggel

A könnyebbeket előételnek, a laktatókat pedig főételnek tálalhatod. Percek alatt előkészülhetsz, és utána már csak várni kell.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A göngyölt húsok igazi szakácskímélő ételek, hiszen semmi gond nincs velük, egyszerűen készen vannak, a többi pedig a fogyasztókon múlik. Friss zöldségekkel elkészítve pedig még a diétának is jót tesznek.

Nyugodtan variáld az összetevőket kedved szerint, illetve aszerint, ami éppen akad a kamrában. Légy kreatív, de itt van néhány alapötlet, amivel biztosan sikert aratsz.

Göngyölt hús kelkáposztával

Hozzávalók:

  • 70 dkg felsál
  • fél fej kelkáposzta
  • 1 fej hagyma
  • 3 dl húsleves kockából
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors

Kicsit klopfold ki a húsokat. A kelleveleket sós vízben főzd félpuhára. Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a felaprított petrezselymet is.

A hússzeleteket kend meg mustárral, majd takard le egy-egy levéllel. Erre halmozd a hagymát. Göngyöld fel, és kösd meg cérnával. Helyezd a roládokat egy lábasba, és öntsd fel a paradicsomos levessel. Fedő alatt főzd meg őket. Ha el akarod kerülni a Bridget Jones-effektust, használj fehér cérnát.

Gombás-répás göngyölt pulyka

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 50 dkg gomba
  • bacon
  • 1 kiskanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás
  • bors

Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg. A kis kockákra vágott gombát szórd hozzá, és pár percig süsd, majd add hozzá a sárgarépát, és kicsit puhítsd meg. Ezután szórd meg a liszttel, öntsd fel tejjel, és főzd sűrűre folyamatos keverés mellett. Húzd le a tűzről, üss bele egy tojást, és sózd, borsozd. Ezeket halmozd rá a hússzeletekre, csavard be őket, majd vond körbe a baconnel. Csomagold be alufóliába. Helyezd őket egy tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és süsd körülbelül 45 percig, majd vedd ki a fóliából, és a pecsenyelével meglocsolva pirítsd meg a tetejüket.

Paradicsomos-babos göngyölt karaj

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 1 paradicsomos vörösbabkonzerv
  • 4 kockasajt
  • 2-3 paradicsom
  • 10 dkg trappista sajt
  • baconszeletek
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl vörösbor
  • csípős pirospaprikakrém
  • zsályalevél
  • őrölt fokhagyma
  • bors

Klopfold ki a húsokat, sózd, borsozd, majd fűszerezd a fokhagymával, és kicsit hagyd állni. A babot csöpögtesd le, sózd, borsozd, aprítsd bele a zsályát, és keverj bele paprikakrémet ízlés szerint. Halmozz ebből a hússzeletekre, majd fedd le baconnel és paradicsommal. Tekerd fel őket óvatosan, ha kell, tűzd meg fogvájóval. Helyezd őket egymás mellé egy kivajazott vagy kiolajozott jénaiba. Öntsd rá a vörösbort, dobáld mellé a maradék paradicsomot. Először lefedve süsd, hogy megpuhuljon, majd fedő nélkül süsd pirosra. Mikor majdnem kész, öntsd hozzá a tejszínt, és reszelj rá sajtot. Még egy pár percig dugd vissza a sütőbe.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Baconbe göngyölt zöldbab

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldbab
  • körülbelül 8 szelet bacon
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tojás
  • liszt
  • olaj
  • bors

A babot sós vízben főzd meg. Nagyjából 8 darabot tekerj bele egy baconbe. Ezeket helyezd egy kiolajozott tepsibe. A bab főzőlevét kevés liszttel, a tojással és a tejföllel keverd össze, és öntsd a babos roládokra. Ha gondolod, szórd meg reszelt sajttal. Süsd addig, amíg kis színt nem kap a teteje.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük