Nyári zöldséges kuszkusz: köretnek vagy salátaként is tálalhatod

A zöldséges kuszkusz önmagában vagy köretként is megállja a helyét.

Zöldséges kuszkuszsaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érdemes összebarátkoznod a kuszkusszal, mert üdítő változatosságot hozhat a konyhádba a rizs, a krumpli és a tészta mellé. Ebbe a salátába a zöldségek mellé csicseriborsó is kerül, amely magas fehérjetartalmával gondoskodik arról, hogy igazán kiadós étel váljon belőle. Ha gluténérzékeny vagy, készítsd el ugyanezt a receptet quinoával!

Zöldséges kuszkuszsaláta

Hozzávalók 4 személyre

A kuszkuszhoz:

  • 1.5 csésze forró víz
  • 1 csésze kuszkusz
  • 1 teáskanál

A zöldségekhez:

  • 2 paradicsom
  • 1 doboz konzerv-csicseriborsó
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 1 kis lila hagyma
  • 1 csokor koriander
  • menta ízlés szerint

Az öntethez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 teáskanál citromhéj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt öntsd le másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Sózd meg, fedd le, és várd meg, amíg az összes vizet magába szívja: ez öt-tíz perc.

 

A zöldségeket, a hagymát és a koriandert aprítsd fel. A csicseriborsó-konzervet csepegtesd le. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverd össze. A megpuhult kuszkuszt keverd össze először a zöldségekkel és a korianderrel, utána forgasd össze az öntettel. Néhány szép mentalevelet is tehetsz a tetejére. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.

Nyáron színes gyümölcssalátát is készíts.

Nyári gyümölcssaláta frissítő öntettel: a legegyszerűbb nassolnivaló

Ez a gyümölcssaláta sok szezonális hozzávalóból készül, az édes és aromás gyümölcsöket pedig egy üde, citrusos öntet koronázza meg.

Elolvasom

Kép: Carlo A / Getty Images

Ezt is szeretjük