Töltött zöldségek paradicsomos szószban sütve: könnyű, mégis laktató
Ez tényleg hihetetlenül jó ötlet: süsd paradicsomos szószban, fűszeres darált hússal megtöltve kedvenc zöldségeidet!

- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »
- A 60 éves Meg Ryan letisztult szettekben is mindig csinos és nőies: a Top Gun egykori sztárja a klasszikus stílus híve »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Hogy néz ki egy női test több mint 50 kiló fogyás után? 8 nő előtte-utána képeken mutatta a változást
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Heather Locklear lányából szőke szépség lett: a 24 éves Ava le sem tagadhatná édesanyját
Íme, egy újabb bizonyíték, hogy a zöldséges ételek is lehetnek izgalmasak! Ha szereted a sült zöldségeket, esetleg töltve is próbáltad már, legközelebb paradicsomszósszal is locsold meg. Bármit rakhatsz a tepsibe, a cukkinihez, a hagymához és a paprikához bármikor hozzájuthatsz, és töltéshez is ideálisak. Remek választás ebédre, de könnyű vacsoraként is tálalhatod.
Zöldségek paradicsomos szószban
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 5 dl paradicsomszósz
- 2 db paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db cukkini
- 4 db vöröshagyma
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le, és vágd fel úgy, hogy meg tudd tölteni. A cukkininek távolítsd el a végeit, és szeld három darabra, a húsát óvatosan szedd ki, hogy a fala ne sérüljön meg. A hagymával és a paprikával is hasonlóan járj el. A belsejüket ne dobd ki.
A fokhagymát futtasd meg kevés olívaolajon, amikor elkezd illatozni, és színesedni, rakd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, add hozzá a zöldségek belsejét, sózd és borsozd ízlés szerint. Kis lángon, többször megkeverve párold 10 percig.
Rendezd egy tepsibe a paprikát, a cukkinit, a hagymát, és töltsd meg a húsos keverékkel. Öntsd rá a paradicsomlevet, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha a zöldségek puhák, kiveheted a sütőből.
A töltött paradicsomot is érdemes kipróbálni. Sajttal készítve egész biztos, hogy az ínyenceknek is ízlik majd.
Még több recept