Töltött zöldségek paradicsomos szószban sütve: könnyű, mégis laktató
Ez tényleg hihetetlenül jó ötlet: süsd paradicsomos szószban, fűszeres darált hússal megtöltve kedvenc zöldségeidet!

zoldsegek-paradicsomszoszban
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Íme, egy újabb bizonyíték, hogy a zöldséges ételek is lehetnek izgalmasak! Ha szereted a sült zöldségeket, esetleg töltve is próbáltad már, legközelebb paradicsomszósszal is locsold meg. Bármit rakhatsz a tepsibe, a cukkinihez, a hagymához és a paprikához bármikor hozzájuthatsz, és töltéshez is ideálisak. Remek választás ebédre, de könnyű vacsoraként is tálalhatod. 

Zöldségek paradicsomos szószban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 2 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db cukkini
  • 4 db vöröshagyma
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le, és vágd fel úgy, hogy meg tudd tölteni. A cukkininek távolítsd el a végeit, és szeld három darabra, a húsát óvatosan szedd ki, hogy a fala ne sérüljön meg. A hagymával és a paprikával is hasonlóan járj el. A belsejüket ne dobd ki. 

A fokhagymát futtasd meg kevés olívaolajon, amikor elkezd illatozni, és színesedni, rakd hozzá a darált húst. Kevergesd fehéredésig, add hozzá a zöldségek belsejét, sózd és borsozd ízlés szerint. Kis lángon, többször megkeverve párold 10 percig.

Rendezd egy tepsibe a paprikát, a cukkinit, a hagymát, és töltsd meg a húsos keverékkel. Öntsd rá a paradicsomlevet, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha a zöldségek puhák, kiveheted a sütőből. 

A töltött paradicsomot is érdemes kipróbálni. Sajttal készítve egész biztos, hogy az ínyenceknek is ízlik majd.

Ezt is szeretjük