Hagyományos túrós csusza

Ízletes vacsora könnyedén

Egy nagy adag túró, nagy kocka tészta és persze az elmaradhatatlan szalonna, ez a túrós csusza.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A sós szalonna és a túró elegye valami olyan fantasztikus ízélményt ad, amit nem lehet nem szeretni, készítsd el még ma!

Tálaláskor elmaradhatatlan az ízletes pirospaprika, és mivel tejfölből sosem elég, jobb, ha azt is odakészíted.

Túrós csusza

Hozzávalók:

  • 30 dkg nagy kocka tészta
  • 20 dkg szalonna
  • 25 dkg túró
  • 4 dl tejföl

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd ki, bő, lobogó, enyhén sós vízben. A szalonnát felezd el, az egyik felét szeleteld fel, és vágd be centinként úgy, hogy majd megsülve taréj formájú legyen. A másik felét kockázd fel apróra. A túrót törd át egy szitán. A szalonnát pirítsd át jó alaposan, majd keverd össze a túróval és a kifőtt, leszűrt tésztával.

A tejföl felét keverd hozzájuk, majd tedd az egészet egy jénaiba - a legjobb, ha eleve abban kevered össze -, tedd rá a maradék tejfölt és a bevagdalt szalonnákat, és sütőben 10-15 perc alatt süsd meg az egészet.

Gyors vacsorák a nehéz napok végére

Ha se időd, se kedved órákig főzőcskézni, dobj össze valamit egyszerű, de nagyszerű ételt magadnak és a családnak.

Ezt is szeretjük