Frissítő, mégis kiadós török lencsesaláta: bulgur varázsolja tartalmassá

A török recept alapján készülő lencsesaláta bulgurtól laktató, és a friss öntetnek köszönhetően izgalmas.

Török lencsesaláta bulgurral
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a tartalmas, lencsés bulgursaláta igazi izgalmas különlegesség: laktató, és tele van fehérjével. Valamilyen enyhén csípős chilit használj hozzá, például Aleppo pelyhet vagy Cayenne-borsot. A közel-keleti fogásokból nem hiányozhat a friss koriander sem, így ebből se spórold ki.

Török lencsesaláta bulgurral

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 10 szem szárított paradicsom
  • 4 bögre víz
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál gránátalmaszirup
  • 2 teáskanál Aleppo chili vagy Cayenne-bors
  • 1.25 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 doboz lencsekonzerv
  • 1 bögre bulgur
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom (7-8 g)
  • 1 csokor koriander
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd el a sűrített paradicsomot a vízzel. Szórd meg chilivel, sóval és borssal, add hozzá a lecsepegtetett lencsekonzervet, és kezdd el főzni. Öt perc múlva jöhet hozzá a bulgur, és főzd tíz percig. Ezután húzd le a tűzről, és lefedve hagyd, hogy az összes nedvességet magába szívja. Közben a paradicsomot és a szárított paradicsomot darabold fel, az újhagymát vágd karikákra. Amikor megduzzadt, puha, és már nincs alatta folyadék, keverd bele az olajat, a gránátalmaszirupot, a paradicsomokat és a hagymát, és szórd meg a tetejét aprított korianderrel. Langyosan vagy hidegen is tálalhatod.

 

A bulgur köretként is megállja a helyét.

Tavaszi bőségtál csirkével és bulgurral: ízletes lakoma a család örömére

A bulgur egészséges és finom, kiváló alapanyag, ha lecserélnéd a rizst. Remekül passzol zöldséghez és húshoz.

Elolvasom

Kép: Westend61 / Getty Images

Ezt is szeretjük