Így készül a tökéletes rántott sajt
Most megtudhatod, hogyan lehet a panír belsejében tartani a sajtot, azaz elkészíteni a tökéletes rántott sajtot házilag.
A rántott sajtot elrontani szinte lehetetlen, nem véletlen, hogy sokan még az étteremben is az egyszerű, ám nagyszerű fogás mellett döntenek. Persze, nem kell vendéglőbe menned ahhoz, hogy rántott sajtot ehess.
Sajátítsd el a kitűnő receptet, és már meg is van a fő attrakció ebédre!
Rántott sajt
Hozzávalók:
- 50 dkg trappista sajt
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 5 tojás
- 1 teáskanál ételízesítő
- kevés tej
Elkészítés ideje:
20 perc előkészület + 60 perc hűtés + öt-tíz perc sütés.
Elkészítés menete:
A trappista sajtot óvatosan, egy vékony kés segítségével szeleteld fel nagyjából 3-4 mm-es csíkokra. A tejet öntsd egy tálba, és forgasd bele a sajtszeleteket, ez garantálja, hogy nem fog a panírból kifolyni a sajt.
A tojást verd fel, és keverd bele az ételízesítőt. A szokásos módon kezdj el panírozni, vagyis először a lisztbe, azután a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd bele a sajtot. Ismételd meg még egyszer a műveletsort, a kettős panír szintén azért kell, hogy ne folyjon ki a sajt.
Helyezd egy tálba vagy zacskóba az elkészült szeleteket, és tedd be a mélyhűtőbe egy órára. Amikor letelt az idő, hevítsd fel az olajat, és 5-10 perc alatt süsd aranybarnára a sajtokat.
OLVASD EL EZT IS!

- brokkoli
- egytálétel
Sajtos rakott brokkoli

- krumpli
- egytálétel
Isteni rakott krumpli baconnel és sajttal

- sajt
- sárgarépa