A tökéletes grillcsirke receptje

Plusz 3 pikáns variáció

A grillcsirkét a legtöbben a lista előkelő helyére teszik. Ha nincs hentes a közelben, akkor süsd meg magad.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha hétvégén egy finom húsételt szeretnél tenni az asztalra, annak nem kell feltétlenül egészségtelennek és zsírban tocsogósnak lennie. Egy ízletes grillcsirkét például akkor is elkészíthetsz, ha nincs grillsütőd.

Ha neked is összefut a nyál a szádban a hentespult előtt, ahogy elnézed a piruló szárnyasokat, akkor megpróbálhatod otthon elkészíteni.

Grillcsirke sütőben

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 savanykás alma
  • olaj
  • bors
  • rozmaring
  • kakukkfű

A csirkét tisztítsd meg, majd kívül-belül sózd és borsozd meg. Az almát vágd negyedekre, és a rozmaringgal, valamint a kakukkfűvel együtt tedd a csirke hasába.

A szárnyast mellével lefelé fektesd a tepsibe, kend meg az olajjal, és takard le fóliával. Tedd 40 percre előmelegített sütőbe, majd vedd le a fóliát, és süsd még 20 percig, időnként saját levével locsolgatva.

Mézes-omlós sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csirke
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl méz
  • csemegepaprika
  • őrölt fehérbors

A csirkét mosd meg, és szárítsd meg papírtörlővel. Keverd össze a borsot és a paprikát másfél deci mézzel, majd kívül-belül kend meg a csirkét. Told közepesen meleg sütőbe, és süsd fél óráig. A maradék mézet keverd el a tejszínnel, öntsd a csirkére, és időnként levet locsolva még süsd fél órát.
 

Pikáns csirke

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 rozmaringágacska
  • bors

A pácléhez:

  • 5 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • csipetnyi őrölt rozmaring
  • késhegynyi Cayenne-bors

Keverd össze a pácléhez valókat, majd kenegesd meg a megmosott csirkét. Tedd hűtőbe pár órára, időnként megismételve a kenegetést. Helyezd a csirkét egy kiolajozott tűzálló tálra, a maradék páclevet öntsd a belsejébe, majd told előmelegített sütőbe. Közepes lángon süsd, amíg piros nem lesz, időnként a kisülő lével locsolgatva.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 4 citrom
  • 5 dkg vaj
  • bors

A megmosott, megszárított csirkét kend meg vajjal kívül. Három citrom levét facsard ki, keverd össze egy evőkanál sóval, majd kívül-belül ezzel is kend meg a csirkét. A plusz citromot karikázd fel, és tedd a csirke belsejébe. Rakd kivajazott, tűzálló tálra, majd told előmelegített sütőbe, és süsd szép pirosra.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük