Egyszerű, de tökéletes sült csirkecombok: ezzel a trükkel lesz ropogós a bőre
Ha így készíted a sült csirkecombot, tökéletes lesz a végeredmény.

A tökéletes sült csirkecomb bőre ropogós, belül a hús pedig vajpuha. Ehhez a recepthez mindössze négy hozzávaló kell a csirkét is beleszámítva, így kezdő szakácsok is bátran megpróbálkozhatnak vele. A csirkecomb sok szempontból jobb választás, mint a mell: az íze erősebb, de nem harsány, az állaga pedig sokkal szaftosabb, szinte lehetetlen kiszárítani.
Tökéletes sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sorakoztasd fel egy alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nagyméretű tepsit használj, hogy ne legyenek benne a darabok túl szorosan: ellenkező esetben inkább gőzölögnek, nem pirulnak. A combokat egy kenőtoll segítségével kend meg olívaolajjal, majd szórd meg sóval és frissen őrölt borssal.
Told a tepsit 220 fokos sütőbe. Ne takard le alufóliával, ugyanis attól szintén gőzben puhul a csirke, és a bőre nem pirul ropogósra. Süsd mérettől függően 35-45 percig. Legjobb, ha használsz hozzá húshőmérőt: ha a csirke belső hőmérséklete eléri a 75 fokot, készen van. Frissen tálald, újramelegítve már nem az igazi.
Szívesen készítesz csirkemellet is? Ropogós bundában, ráolvasztott sajttal csodás lesz.
Ropogós bundában sült csirkemell sok sajttal: szaftos és vajpuha a hús
Rántott csirke még sosem volt ennyire finom. A hús kellemesen fűszeres, szaftos, a bundája ropogós. Ezt a receptet érdemes kipróbálni.
ElolvasomKép: peredniankina / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció