Tepsiben sült mézes csirkeszárnyak: ellenállhatatlanul ropogós a bőre

A mézes csirkeszárnyak bőre fényes és ropogós, tepsiben sütve pedig alig lesz munka vele.

Tepsis mézes csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítsd el a sült csirkeszárnyakat mézzel meglocsolva! Az édes méz egyébként is remekül megy a különböző húsételekhez, akár fokhagymával, akár mustárral párosítva. A csirkeszárny az állat egyik legfinomabb része, a húsa puha, omlós, a legegyszerűbben pedig úgy fogyaszthatod, ha kézbe veszed.

Tepsis mézes csirkeszárnyak

Hozzávalók 3 személyre

  • 10 csirkeszárny
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 evőkanál víz
  • 0.5 teáskanál fehér bors
  • 0.5 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tedd egy tálba. Szórd meg őket sóval, borssal, cikkekre vágott hagymával, frissen reszelt gyömbérrel, és locsold meg a szójaszósszal. Forgasd őket jól össze, hogy a szósz egyenletesen fedje a darabokat. Fedd le, és így pihentesd a hűtőben egy órát.

 

A pácolási idő leteltével a mézet keverd oldódásig egy kevés vízzel. Egy gáztepsit bélelj ki alufóliával, és tegyél rá sütőrácsot. Sorakoztasd fel a csirkeszárnyakat a rácson a bőrös tetejükkel felfelé. Kend meg őket a mézzel, és told 200 fokos sütőbe. Negyedóra múlva fordítsd meg a darabokat, a másik felüket is kend meg a keverékkel, és told vissza a sütőbe további húsz percre.

Fűszeres görög csirkenyárs, avagy szuvlaki: vajpuha és szaftos lesz a hús

A citrom és a zöldfűszerek íze dominál a pácban, ezektől lesz igazán finom a csirkemell, amely grillen sütve a legjobb.

Elolvasom

Kép: Sammyvision / Getty Images

Ezt is szeretjük