Tepsiben sült mézes csirkeszárnyak: ellenállhatatlanul ropogós a bőre
A mézes csirkeszárnyak bőre fényes és ropogós, tepsiben sütve pedig alig lesz munka vele.
Készítsd el a sült csirkeszárnyakat mézzel meglocsolva! Az édes méz egyébként is remekül megy a különböző húsételekhez, akár fokhagymával, akár mustárral párosítva. A csirkeszárny az állat egyik legfinomabb része, a húsa puha, omlós, a legegyszerűbben pedig úgy fogyaszthatod, ha kézbe veszed.
Tepsis mézes csirkeszárnyak
Hozzávalók 3 személyre
- 10 csirkeszárny
- 1 kisebb hagyma
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 0.5 evőkanál víz
- 0.5 teáskanál fehér bors
- 0.5 teáskanál só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tedd egy tálba. Szórd meg őket sóval, borssal, cikkekre vágott hagymával, frissen reszelt gyömbérrel, és locsold meg a szójaszósszal. Forgasd őket jól össze, hogy a szósz egyenletesen fedje a darabokat. Fedd le, és így pihentesd a hűtőben egy órát.
A pácolási idő leteltével a mézet keverd oldódásig egy kevés vízzel. Egy gáztepsit bélelj ki alufóliával, és tegyél rá sütőrácsot. Sorakoztasd fel a csirkeszárnyakat a rácson a bőrös tetejükkel felfelé. Kend meg őket a mézzel, és told 200 fokos sütőbe. Negyedóra múlva fordítsd meg a darabokat, a másik felüket is kend meg a keverékkel, és told vissza a sütőbe további húsz percre.
A konyhádban is bátran grillezhetsz: próbáld ki a fűszeres görög csirkenyársat is!
Kép: Sammyvision / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept