Omlósra sült csirkeszárnyak spórolósan: ezer forintból tíz perc munkával elkészítheted
A pikáns, ropogós csirkeszárnyak kevés pénzből elkészíthetők, és nagyon jó kézbe véve falatozni őket.

csirkeszarnyak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pikáns, ropogós csirkeszárnyak egy kevés Cayenne-borstól lesznek enyhén csípősek. Egy-két órát tartsd őket a fűszeres pácban, és utána sorakoztasd fel a darabokat sütőpapírral kibélelt tepsiben, hogy ropogósra piruljanak.

Omlós sült csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a Cayenne-borssal, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral és a borssal, ebbe a keverékbe fektesd bele a szárnyakat, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát. A pácolási idő leteltével melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, fektesd rá a szárnyakat, a tetejükre öntsd rá a megmaradt páclevet, és nagyjából 45 perc alatt süsd őket ropogósra. Nagyon jól megy hozzá a sült krumpli vagy a fokhagymás-tejfölös mártogatós.

Ha egészségesre szeretnéd venni az ebédet, tálalj hozzá roppanós káposztasalátát!

Ezt is szeretjük