Omlósra sült csirkeszárnyak spórolósan: ezer forintból tíz perc munkával elkészítheted
A pikáns, ropogós csirkeszárnyak kevés pénzből elkészíthetők, és nagyon jó kézbe véve falatozni őket.

A pikáns, ropogós csirkeszárnyak egy kevés Cayenne-borstól lesznek enyhén csípősek. Egy-két órát tartsd őket a fűszeres pácban, és utána sorakoztasd fel a darabokat sütőpapírral kibélelt tepsiben, hogy ropogósra piruljanak.
Omlós sült csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a Cayenne-borssal, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral és a borssal, ebbe a keverékbe fektesd bele a szárnyakat, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát. A pácolási idő leteltével melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, fektesd rá a szárnyakat, a tetejükre öntsd rá a megmaradt páclevet, és nagyjából 45 perc alatt süsd őket ropogósra. Nagyon jól megy hozzá a sült krumpli vagy a fokhagymás-tejfölös mártogatós.
Ha egészségesre szeretnéd venni az ebédet, tálalj hozzá roppanós káposztasalátát!
- cayenne bors
- csirkeszárny
- húsételek
- fűszeres csirkeszárnyak
- füstölt paprika
- csípős csirkeszárny
- fokhagymapor
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept