Puha, szaftos csirkemell mézes-mustáros pácban: abbahagyhatatlanul finom
Az édes, a savanykás és a csípős ízek csodás harmóniában vannak egymással ebben a fogásban. Az izgalmas pác a csirkemellre is remekül illik.

csirkemell-mezes-mustaros-pacban
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

Feszes, kerek csípőt formál, és tónusosabbá teszi a comb külső részét: 10 perc edzést mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézes-mustáros pác már igazi klasszikus, amit fokhagymával és fűszerekkel még izgalmasabbá tehetsz. Érdemes benne pihentetni a húst néhány órán át, hogy még szaftosabb és omlósabb legyen. Amiatt sem kell izgulnod, hogy a csirkemell kiszárad a sütőben. A hús mellé érdemes zöldségeket is tenni, így a köret is megsül vele, ráadásul átveszi a csodás aromákat. 

Csirkemell mézes-mustáros pácban

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 3 evőkanál magvas mustár
  • 3 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál citromlé
  • bors
  • 1 ág rozmaring
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Sózd, borsozd ízlés szerint. A mustárt keverd össze a mézzel, az olajjal, a préselt fokhagymával, a citromlével, a rozmaringgal, és kend be vele jól a csirkemelleket. Ha teheted, pácold lefedve a hűtőben legalább két-három órán át. 

Pihentetés után rakd át a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, szórd meg aprított petrezselyemmel, és lefedve told forró sütőbe. 180 fokon süsd meg körülbelül 45 percig. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd pár percig. 
Az édeskés, mázas csirkemellet is feltétlenül próbáld ki! Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül. 

Ezt is szeretjük