Tejszínes rakott makaróni
Készíts egy tepsi rakott makarónit tejszínnel megbolondítva. Csak rétegezd, locsold meg tejszínnel, dobd be a sütőbe, és már kész is az isteni vacsora!
A makarónit nem csupán paradicsomosan vagy sajtosan, hanem akár rakottas formájában is elkészítheted. Így kevésbé válik unalmassá, ráadásul munka sincs vele sokkal több, mint a sima változatokkal.
Próbáld ki igazán ízletes receptünket tejszínnel megbolondítva, és készíts egy hamisíthatatlan olaszos ebédet! Egy pohár finom borral tálalva úgy érezheted magad, mintha éppen egy olasz vendéglő asztalánál ülnél.
Tejszínes rakott makaróni
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejszín
- 2 csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- vaj
- olaj
- oregánó
- bazsalikom
- só
Az apróra vágott hagymát pici olajon dinszteld meg. A csirkemellet kockázd fel, szórd a hagymára, és kifehéredésig pirítsd.
Ekkor ízesítsd ízlésed szerint oregánóval, sóval, borssal, és öntsd fel 1 dl vízzel. Párold puhára, és, ha kihűlt, daráld le. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a kifőzött makaróni egyharmadát fektesd bele. A darált hús felét simítsd rá, szórd meg a sajt harmadával, és kanalazz rá a tejszínből is. Ismételd meg még egyszer a rétegezést. Fektesd rá a maradék tésztát, és szórd meg a maradék sajttal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Alufóliával fedd le a tálat, és előmelegített sütőbe told be. Nagyjából fél órát süsd, majd vedd le a fóliát. A megmaradt
tejszínt a tojással és pici sóval keverd össze, és öntsd a rakottas tetejére. Tedd vissza a sütőbe, hogy a teteje megpiruljon!OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- tészta
Gyors lasagna receptek
- sajt
- tészta
Gyors tejszínes tészták csirkehússal
- tészta
- rakott