Tejszínes rakott makaróni
Készíts egy tepsi rakott makarónit tejszínnel megbolondítva. Csak rétegezd, locsold meg tejszínnel, dobd be a sütőbe, és már kész is az isteni vacsora!

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

Brazil fenéklifting műtét nélkül: 20 perc a kerek és feszes hátsóért »

Nem vicc, a Crocs esküvői papucsot dobott piacra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A makarónit nem csupán paradicsomosan vagy sajtosan, hanem akár rakottas formájában is elkészítheted. Így kevésbé válik unalmassá, ráadásul munka sincs vele sokkal több, mint a sima változatokkal.

Próbáld ki igazán ízletes receptünket tejszínnel megbolondítva, és készíts egy hamisíthatatlan olaszos ebédet! Egy pohár finom borral tálalva úgy érezheted magad, mintha éppen egy olasz vendéglő asztalánál ülnél.

Tejszínes rakott makaróni

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejszín
  • 2 csirkemell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • vaj
  • olaj
  • oregánó
  • bazsalikom

Az apróra vágott hagymát pici olajon dinszteld meg. A csirkemellet kockázd fel, szórd a hagymára, és kifehéredésig pirítsd.

Ekkor ízesítsd ízlésed szerint oregánóval, sóval, borssal, és öntsd fel 1 dl vízzel. Párold puhára, és, ha kihűlt, daráld le. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a kifőzött makaróni egyharmadát fektesd bele. A darált hús felét simítsd rá, szórd meg a sajt harmadával, és kanalazz rá a tejszínből is. Ismételd meg még egyszer a rétegezést. Fektesd rá a maradék tésztát, és szórd meg a maradék sajttal.

Alufóliával fedd le a tálat, és előmelegített sütőbe told be. Nagyjából fél órát süsd, majd vedd le a fóliát. A megmaradt    tejszínt a tojással és pici sóval keverd össze, és öntsd a rakottas tetejére. Tedd vissza a sütőbe, hogy a teteje megpiruljon!

Ezt is szeretjük