Krémes, tejszínes penne lecsóval, villámgyorsan: friss zöldségből és befőttből is készítheted

Tartalmas, krémes és zamatos egyszerre ez a tejszínes, lecsós penne.

Tejszínes penne lecsóval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lecsó ízvilága bármikor képes felidézni a nyarat, ráadásul más ételeket is remekül kiegészít, legyen szó akár csak a különféle tésztákról, például a pennéről, melyhez egy kis tejszínnel együtt is adhatod. Friss zöldségekből is elkészítheted, de az is tökéletes, ha nyáron eltett befőttet használsz hozzá. Receptünk egy tisztán zöldséges változat, de persze bacont, kolbászt is adhatsz hozzá.

Tejszínes penne lecsóval

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg penne
  • 5 paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 2 fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • reszelt sajt ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pennét főzd meg forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson megadott utasítás és időtartam szerint, ami körülbelül 10-11 perc, de figyelj, hogy ne főzd teljesen puhára, csak al dentére, vagyis fogkeményre.

 

A vörös- és a fokhagymát pucold meg és aprítsd fel, a paprikát és a paradicsomot mosd meg, utóbbit vágd kis darabokra, a paprikát pedig vékonyabb csíkokra. Dinszteld meg a hagymákat egy kevés olajon, majd add hozzá a paprikát, és alacsonyabb lángon pirítsd addig, míg kissé össze nem esik. Ezután add hozzá a paradicsomot is, és kavargatva főzd tovább 5 percig, vigyázva, hogy oda ne kapjon. Ezután sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a paradicsomszószt, keverd össze, majd mehet hozzá a tejszín is. Magasabb hőfokon főzd 5-10 percig, majd húzd le a tűzről. Végül forgasd össze a tésztával, és tálald petrezselyemmel, reszelt sajttal megszórva.

Hagyományos lecsó jó sok kolbásszal: akkor az igazi, ha sűrű a szaftja

A lecsó a magyar konyha büszkesége, számtalan variációban készülhet, így sosem tud ráunni az ember.

Elolvasom

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük