Félórás lecsós spagetti: többféle paprikából lesz különösen finom
A lecsós spagetti egyszerű elven készül, és nagyon hamar az asztalon van.

lecsos spagetti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű lecsót sokféleképpen dobhatod fel, például spagettivel együtt főzve is nagyon finom. A szaftos lecsó és a tészta egyébként sem áll távol egymástól, elég, ha arra gondolsz, milyen sokan dúsítják tarhonyával. Ez már egy őszi változat, amelyhez napérlelte zöldség híján paradicsompürét használj.

Lecsós spagetti

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg passzírozott paradicsom
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 hagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • bors
  • olaj
  • reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre. A bacont kockázd fel, pirítsd ropogósra az olajon. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát. A paprikákat csíkozd fel, add a hagymához, fonnyaszd meg, amíg kicsit összeesik. Tedd vissza hozzá a bacont, kanalazd bele a paradicsompürét, sózd, borsozd, szórd meg kevés Cayenne-borssal, és forrald össze. Ha nagyon besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Öntsd fel a tejszínnel, forgasd bele jól a tésztát, egyet még forralj rajta, és tálald. A tetejét ízlés szerint szórd meg reszelt parmezánnal.

A Tom Criuse-féle carbonara spagetti is villámgyorsan készen van.

Ezt is szeretjük