30 perces spenótos, sajtos penne: a tejszínes szósztól lesz finom krémes
Ha eddig nem rajongtál túlzottan a spenótért, akkor is feltétlenül próbáld ki ezt a villámgyors spenótos-sajtos pennét.

spenotos sajtos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenót sokkal több a zsemlével dúsított, pépes főzeléknél. Fűszeres tejszínben párolva, sajttal gazdagítva például fenséges tésztaszószt is készíthetsz belőle. Remek választás zöldcsütörtökre is, amikor régen a vallásos emberek zöldekből készült ételeket ettek. 

Spenótos-sajtos penne

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék friss spenót
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig. Szűrd le, csepegtesd le, de az összes főzővizet ne öntsd ki.

A vajat olvaszd fel. Dobd rá az alaposan a megmosott spenótleveleket és a zúzott fokhagymát, párold néhány percig, amíg összeesnek, majd öntsd fel a tejszínnel. Sózd, szórd meg frissen őrölt borssal, dobd hozzá a reszelt sajtot, és együtt kevergesd, amíg a sajt felolvad, és a mártás krémes lesz. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Végül öntsd rá a szószt a kifőzött tésztára, és tálalhatod is.
Krémes egytálételt is készíthetsz spenótból.

Ezt is szeretjük