30 perces spenótos, sajtos penne: a tejszínes szósztól lesz finom krémes
Ha eddig nem rajongtál túlzottan a spenótért, akkor is feltétlenül próbáld ki ezt a villámgyors spenótos-sajtos pennét.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A spenót sokkal több a zsemlével dúsított, pépes főzeléknél. Fűszeres tejszínben párolva, sajttal gazdagítva például fenséges tésztaszószt is készíthetsz belőle. Remek választás zöldcsütörtökre is, amikor régen a vallásos emberek zöldekből készült ételeket ettek.
Spenótos-sajtos penne
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 marék friss spenót
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál vaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó sós vízbe, és főzd a csomagoláson jelzett ideig. Szűrd le, csepegtesd le, de az összes főzővizet ne öntsd ki.
A vajat olvaszd fel. Dobd rá az alaposan a megmosott spenótleveleket és a zúzott fokhagymát, párold néhány percig, amíg összeesnek, majd öntsd fel a tejszínnel. Sózd, szórd meg frissen őrölt borssal, dobd hozzá a reszelt sajtot, és együtt kevergesd, amíg a sajt felolvad, és a mártás krémes lesz. Ha túl sűrűnek találod, a tészta főzővizével hígítsd. Végül öntsd rá a szószt a kifőzött tésztára, és tálalhatod is.
Krémes egytálételt is készíthetsz spenótból.
Még több recept