Hipergyors gombás, tejszínes penne: az egyik legfinomabb olasz tésztaétel

Ha nincs sok időd a konyhában, de szeretnél jót enni, a gombás, tejszínes tészta remek választás.

gombas-tejszines-penne
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pasta alla Boscaiola, vagyis a gombás, tejszínes tészta az olaszok egyik specialitása. A szósz kevés füstölt sonkától még ízletesebb lesz. Nem kell hozzá túl sok és drága hozzávaló, mégis fenséges. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül. 

Gombás, tejszínes penne

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg tészta
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg parmezán
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1.5 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábosban forralj vizet, amikor lobog, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A hagymát aprítsd fel, a sonkát csíkozd vagy kockázd fel, a gombákat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.


Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd dobd hozzá a sonkát, a gombát, és pirítsd egy-két percig. Amikor kezd illatozni, öntsd hozzá a sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, oregánóval összekevert tejszínt. Főzd addig, amíg a szósz besűrűsödik, és krémessé válik. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Adhatsz hozzá egy-két evőkanál főzővizet, hogy még jobb legyen az állaga. Forgasd bele a tésztát, rottyantsd össze, és szórd meg reszelt parmezánnal. 
Ha szereted a csirkés-gombás pennét, legközelebb mindössze egy edényben is elkészítheted. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük