
Hipergyors gombás, tejszínes penne: az egyik legfinomabb olasz tésztaétel
Ha nincs sok időd a konyhában, de szeretnél jót enni, a gombás, tejszínes tészta remek választás.


A pasta alla Boscaiola, vagyis a gombás, tejszínes tészta az olaszok egyik specialitása. A szósz kevés füstölt sonkától még ízletesebb lesz. Nem kell hozzá túl sok és drága hozzávaló, mégis fenséges. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.
Gombás, tejszínes penne
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg tészta
- 25 dkg gomba
- 10 dkg parmezán
- 10 dkg füstölt sonka
- 1.5 dl tejszín
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál oregánó
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Egy nagy lábosban forralj vizet, amikor lobog, rakd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A hagymát aprítsd fel, a sonkát csíkozd vagy kockázd fel, a gombákat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd dobd hozzá a sonkát, a gombát, és pirítsd egy-két percig. Amikor kezd illatozni, öntsd hozzá a sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, oregánóval összekevert tejszínt. Főzd addig, amíg a szósz besűrűsödik, és krémessé válik. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Adhatsz hozzá egy-két evőkanál főzővizet, hogy még jobb legyen az állaga. Forgasd bele a tésztát, rottyantsd össze, és szórd meg reszelt parmezánnal.
Ha szereted a csirkés-gombás pennét, legközelebb mindössze egy edényben is elkészítheted.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció