Gyors és könnyű csirkés penne: tele van a nyár kedvenc zöldségeivel
Ha a csirkemellet tésztával és zöldségekkel kombinálva kínálod, a laktató, finom fogással elégedett lesz mindenki.

csirkes-zoldseges-cukkini
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a különféle zöldséges ételek ideje! Bőven van miből válogatni, akár a kertedből szerzed be a hozzávalókat, akár a piacról. A semleges cukkini mellé megférnek a karakteresebb zöldségek is. A hús pedig akár maradék is lehet. 

Csirkés, zöldséges penne

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 db paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, töröld szárazra, és a csirkemellel együtt vágd fel ízlés szerint kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Add hozzá a zöldségeket, fűszerezd sóval, borssal, és párold puhára körülbelül 15 perc alatt. A végén öntsd le a tejszínnel, és rottyantsd össze.
 

Közben a tésztát rakd lobogó, sós vízbe, adj hozzá kevés olajat, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, csepegtesd le, majd forgasd össze a hússal és a zöldségekkel. Petrezselyemmel megszórva kínáld.
Az egylábasos tészták mindig praktikusak, hisz gyorsan elkészülnek, és kevés a mosogatnivaló utánuk. A paradicsomos penne csirkével laktató és finom is. 

Ezt is szeretjük