Csodálatos medvehagymás-tejszínes tészta: besameltől olyan laktató
A medvehagymás-tejszínes tészta könnyű, mégis kiadós.
Itt a tavasz, vele pedig a medvehagyma szezonja! Az illatos leveleket tejszínes tésztába is keverheted, hamisítatlan friss, tavaszi hangulatot varázsolva vele a konyhádba. A medvehagyma gyűjtése kirándulással összekötve jó hétvégi program, de zöldségesnél is megvásárolhatod.
Medvehagymás-tejszínes tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg száraztészta
- 15 dkg reszelt parmezán
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kávéskanál mustár
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. A medvehagymát szeleteld fel.
Egy lábosban olvaszd fel a vajat. Szórd meg a liszttel, kevergesd, amíg kis színt kap, majd öntsd fel a tejjel és a tejszínnel. Szórd meg sóval, borssal, add hozzá a mustárt és a medvehagymát, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor keverd bele a reszelt parmezánt és a kifőtt tésztát is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ha szereted az élénk, zöld levelekből készült fogásokat, süss palacsintát spenóttal a tésztájában!
Kép: Seva_blsv / Getty Images
Még több recept