Omlós görög csirkecombok tejszínes szaftban: facsarj bele citromot is!

A tejszínes görög csirkecombba citrom is kerül, így akár télen is tengerparti hangulatot hoz a konyhádba.

Tejszínes görög csirkecombok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha még visszavágysz a nyárba, készítsd el ezt a mennyei, omlós tejszínes görög csirkecombot! A szaft baconös alappal indít, és friss zöldfűszerek is kerülnek bele. Az igazi mediterrán hangulat elérése érdekében ne spórold ki belőle a citromot sem!

Tejszínes görög csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • 1.5 dl alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal. Forgasd meg őket olívaolajban, és tedd a hűtőbe egy órára pihenni. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a gombát mosd meg és szeleteld fel, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra. A bacont kockázd fel, és serpenyőben olvaszd ki a zsírját. A visszamaradt zsiradékon piríts kérget a bepácolt csirkecombok mindkét oldalára, majd vedd ki, és tedd félre őket.

 

A serpenyőbe szükség szerint önts még olajat. Párold rajta üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a fokhagymát, egy perc kevergetés után pedig a friss oregánóágakat és a gombát. Szórd meg sóval, és lefedve párold addig, amíg összeesik, és levet ereszt. Ez nagyjából tíz perc. Öntsd fel az alaplével, a citrom kifacsart levével, és tedd vissza bele a csirkecombokat. Fedd le, és főzd puhára fél óra alatt. A folyadékot szükség szerint néha pótold alatta, de csak annyira, hogy le ne égjen, túl bő leve ne legyen. Amikor a hús már puha, add hozzá a tejszínt és a kisült baconkockákat, és melegítsd össze.

Az egészben sült feta is hamisítatlan görögös hangulatú fogás, ráadásul alig néhány perc munka van vele.

Egészben sült feta sajt görög módra: kenyérrel, de pitával falatozva is mennyei

Az egyszerű finomság mediterrán hangulatot kölcsönöz a konyhának, jól illik saláta mellé vagy pékárura kenve.

Elolvasom

Kép: ALLLEKO / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük