Tavaszi csirkesaláta
Egészséges irodai ebéd percek alatt
Itt a tavasz, vele a zöldségek is, szaladj a piacra vagy a kert végébe, és készíts salátát!

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jó csirkesaláta mindenre jó: irodai ebédnek is tökéletes, de otthonra, hétvégi könnyű ebédnek vagy uzsonnának is remek, laktató és egészséges.

Némi pirított kenyérkockával vagy pirított magvakkal feldobva is isteni!

Tavaszi csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 10 koktélparadicsom
  • 8 szem retek
  • 1 közepes fej saláta
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lilahagyma
  • 1 evőkanálnyi oregánó
  • 1,5 dl majonéz
  • olaj

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A csirkét mosd át alaposan, sózd be, vágd csíkokra, pácold be fokhagymás-oregánós-olajos pácba, majd tedd félre. A zöldségeket mosd meg, és mindet darabold tetszőleges formájú részekre. Ha ezzel megvagy, egy tálban keverd össze őket, és tedd félre. A bacont vágd csíkokra, és egy nagyon pici olajon kezdd el pirítani, majd add hozzá a csirkemelleket is.

Ha mindenki szépen megpirult, keverd a salátához, és az olajról se feledkezz meg, amiben pirultak, hiszen az teszi majd igazán zamatossá. A majonézt csak tálaláskor add hozzá!

A csirke ezerféle változata

Ezt is szeretjük