A hagyományos uborkasaláta receptje
Enélkül elképzelhetetlen a vasárnapi ebéd!
Ha vasárnap, akkor rántott hús, amellé pedig uborkasaláta dukál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó uborkasaláta a legjobb, amit a frissen kirántott hús mellé fogyaszthatsz, jó fokhagymásan, kevés ecettel, sok tejföllel és némi pirospaprikával a tetején az igazi.

Rengeteg mindennel kiegészítheted, szórj rá egy kis feta sajtot, ha szereted a köményt, az sem áll rosszul neki, vagy ha épp csípőset ennél, pár karika hegyes erős is nagyon jó lesz rajta.

Uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 1 uborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanálnyi cukor
  • 1 evőkanálnyi ecet
  • 3 dl tejföl
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Az előtt érdemes elkészíteni, hogy nekifognál a vasárnapi ebédnek, így elég ideje lesz összeállni. Az uborkát mosd meg alaposan, ne vágd le a héját, az uborkasaláta azzal együtt finom. Végy elő egy alkalmas eszközt, gyaluld vékony karikákra az egész uborkát, sózd be, és tedd félre kicsit, hogy kieressze a levét.

Ezután add hozzá a cukrot és az ecetet, valamint törd hozzá a fokhagymát, és tedd félre addig, amíg nem tálalod. Tálalás előtt közvetlenül tedd csak rá a tejfölt és egy nagyon pici pirospaprikát!

Tavaszi saláták

A nap már kisütött, rövidesen itt az egyik legjobb évszak, és vele az egészséges és finom saláták ideje.

Ezt is szeretjük