A hagyományos uborkasaláta receptje
Ha vasárnap, akkor rántott hús, amellé pedig uborkasaláta dukál.
Egy jó uborkasaláta a legjobb, amit a frissen kirántott hús mellé fogyaszthatsz, jó fokhagymásan, kevés ecettel, sok tejföllel és némi pirospaprikával a tetején az igazi.
Rengeteg mindennel kiegészítheted, szórj rá egy kis feta sajtot, ha szereted a köményt, az sem áll rosszul neki, vagy ha épp csípőset ennél, pár karika hegyes erős is nagyon jó lesz rajta.
Uborkasaláta
Hozzávalók:
- 1 uborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanálnyi cukor
- 1 evőkanálnyi ecet
- 3 dl tejföl
- só
- pirospaprika
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
Az előtt érdemes elkészíteni, hogy nekifognál a vasárnapi ebédnek, így elég ideje lesz összeállni. Az uborkát mosd meg alaposan, ne vágd le a héját, az uborkasaláta azzal együtt finom. Végy elő egy alkalmas eszközt, gyaluld vékony karikákra az egész uborkát, sózd be, és tedd félre kicsit, hogy kieressze a levét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ezután add hozzá a cukrot és az ecetet, valamint törd hozzá a fokhagymát, és tedd félre addig, amíg nem tálalod. Tálalás előtt közvetlenül tedd csak rá a tejfölt és egy nagyon pici pirospaprikát!
Tavaszi saláták
A nap már kisütött, rövidesen itt az egyik legjobb évszak, és vele az egészséges és finom saláták ideje.
OLVASD EL EZT IS!
- hagyma
- vörösbor
Így készül a pikáns hagymalekvár
- tészta
- bazsalikom
Pesto házilag olasz recept szerint
- paprika
- padlizsán