A hagyományos uborkasaláta receptje
Ha vasárnap, akkor rántott hús, amellé pedig uborkasaláta dukál.
- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Egy jó uborkasaláta a legjobb, amit a frissen kirántott hús mellé fogyaszthatsz, jó fokhagymásan, kevés ecettel, sok tejföllel és némi pirospaprikával a tetején az igazi.


Rengeteg mindennel kiegészítheted, szórj rá egy kis feta sajtot, ha szereted a köményt, az sem áll rosszul neki, vagy ha épp csípőset ennél, pár karika hegyes erős is nagyon jó lesz rajta.
Uborkasaláta
Hozzávalók:
- 1 uborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanálnyi cukor
- 1 evőkanálnyi ecet
- 3 dl tejföl
- só
- pirospaprika
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
Az előtt érdemes elkészíteni, hogy nekifognál a vasárnapi ebédnek, így elég ideje lesz összeállni. Az uborkát mosd meg alaposan, ne vágd le a héját, az uborkasaláta azzal együtt finom. Végy elő egy alkalmas eszközt, gyaluld vékony karikákra az egész uborkát, sózd be, és tedd félre kicsit, hogy kieressze a levét.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Ezután add hozzá a cukrot és az ecetet, valamint törd hozzá a fokhagymát, és tedd félre addig, amíg nem tálalod. Tálalás előtt közvetlenül tedd csak rá a tejfölt és egy nagyon pici pirospaprikát!
Tavaszi saláták
A nap már kisütött, rövidesen itt az egyik legjobb évszak, és vele az egészséges és finom saláták ideje.
OLVASD EL EZT IS!

- hagyma
- vörösbor
Így készül a pikáns hagymalekvár

- tészta
- bazsalikom
Pesto házilag olasz recept szerint

- paprika
- padlizsán