A hagyományos uborkasaláta receptje

Enélkül elképzelhetetlen a vasárnapi ebéd!

Ha vasárnap, akkor rántott hús, amellé pedig uborkasaláta dukál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó uborkasaláta a legjobb, amit a frissen kirántott hús mellé fogyaszthatsz, jó fokhagymásan, kevés ecettel, sok tejföllel és némi pirospaprikával a tetején az igazi.

Rengeteg mindennel kiegészítheted, szórj rá egy kis feta sajtot, ha szereted a köményt, az sem áll rosszul neki, vagy ha épp csípőset ennél, pár karika hegyes erős is nagyon jó lesz rajta.

Uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 1 uborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanálnyi cukor
  • 1 evőkanálnyi ecet
  • 3 dl tejföl
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Az előtt érdemes elkészíteni, hogy nekifognál a vasárnapi ebédnek, így elég ideje lesz összeállni. Az uborkát mosd meg alaposan, ne vágd le a héját, az uborkasaláta azzal együtt finom. Végy elő egy alkalmas eszközt, gyaluld vékony karikákra az egész uborkát, sózd be, és tedd félre kicsit, hogy kieressze a levét.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezután add hozzá a cukrot és az ecetet, valamint törd hozzá a fokhagymát, és tedd félre addig, amíg nem tálalod. Tálalás előtt közvetlenül tedd csak rá a tejfölt és egy nagyon pici pirospaprikát!

Tavaszi saláták

A nap már kisütött, rövidesen itt az egyik legjobb évszak, és vele az egészséges és finom saláták ideje.

Ezt is szeretjük