Tatárbifsztek-recept
A nyers hús fogyasztásának a gondolatától is kiráz egyeseket a hideg, de te ne légy ilyen, kevés jobb dolog van ennél!
Nem tartozik a gazdaságos fogások közé, ráadásul a megfelelő húst sem lehet mindenhol kapni, és ha megvan, akkor is várnod kell vele pár napig, de az íze miatt megéri az utánajárás és az érlelés minden percét.
A húson kívül az egyetlen fix pont az elmaradhatatlan kiegészítő: a friss pirítós, amit szintén csak jó minőségű, finom kenyérből érdemes hozzá készíteni.
Tatár bifsztek
Hozzávalók:
- 50 dkg bélszín
- 4 tojás
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dkg mustár
- 5 dkg ketchup
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi Worcestershire-szósz
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
Nos, az első lépés, miután konzultáltál a henteseddel, és megvan a megfelelő hús, az, hogy vastag csíkokra vágod, majd elteszed a hűtőbe legalább három-négy napra, hogy érlelődjön - előfordulhat, hogy a hentesnél kapsz érlelt húst, kérdezz rá! -, így ezzel elég hamar végeztél. Ha letelt az érlelés időszaka, vagy már nem bírod tovább, mindenképp bifszteket szeretnél, akkor vedd ki a hűtőből, és ha nincs kedved pepecselni vele, daráld le, de az a legjobb, ha egy éles késsel magad aprítod egészen apró kockákra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezután jöhet a fűszerezés, ami olyannyira mindenki saját szája íze szerint kell, hogy történjen, hogy nincs is rá igazán megfelelő recept. A legjobb módszer az, ha ahányan vagytok, annyi személyre kiporciózod a húst, a közepébe ütsz egy tojássárgáját, majd e köré az összes hozzávalót, így mindenki ízlésének megfelelően fogyaszthatja. Az összetevőket még kiegészítheted némi zöldfűszerrel, de egy kis curry is jól áll a bifszteknek. Tehetsz bele kapribogyót is, és ha nincs otthon Worcestershire-szósz, akkor egy kis konyak ugyanúgy jó lesz helyette.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!
Fűszeres húsok hétköznapokra és ünnepekre
Van egy szép szelet húsod, és nem tudod, mit kezdj vele? Két lépésre vagy a megoldástól: nézz be képgalériánkba, és válaszd ki a neked legjobban tetszőt!
OLVASD EL EZT IS!
- máj
- húsételek
Lyoni kacsamáj
- pörkölt
- marhahús
Klasszikus vörösboros marhapörkölt
- paprika
- padlizsán