Szaftos, gazdag raguk
Ha már unod a pörköltet, próbáld ki kistestvérének, a ragunak az elkészítését, ami nem bonyolult, és tökéletes vacsorát rittyenthetsz az asztalra.
A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.
Fogd hát kezedbe a kést, és rohamozd meg a konyhát, hogy mire a párod hazaér, két tányér finom, gőzölgő vacsorával legyen megterítve az asztal.
Részeges pulykaragu
Hozzávalók:
- 1 kg pulykacombfilé
- 5 dl tejföl
- 4 dl minőségi fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej hagyma
- babérlevél
- bazsalikom
- rozmaring
- kakukkfű
- curry
- őrölt kömény
- só
A hagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg. A pulykacombot kockázd fel, és szórd rá a hagymára, majd egészen addig süsd, míg kifehéredik. Ekkor öntsd fel a fehérborral, és fűszerezd ízlésed szerint, illetve add hozzá a zúzott fokhagymát is. Fedd le, és hagyd, hogy megpuhuljon. Ha szükséges, időnként öntsd fel kevés fehérborral. Ha puha, keverd hozzá a tejfölt, és hagyd, hogy a szaft besűrűsödjön. Tésztával tálald.
Bakonyi csirkeragu
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 4 dl tejföl
- 4 dl víz
- 3 csirkemellfilé
- 3 dkg liszt
- 2 füstölt kocka
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
A felaprított vöröshagymát dinszteld meg. A felkockázott csirkemellet és a felszeletelt gombát tedd rá, és pirítsd meg.
Szórd meg némi pirospaprikával, illetve sózd, borsozd, majd öntsd hozzá a tejszínt, a vizet. Morzsold bele a két füstölt kockát, és párold puhára. Időnként, ha szükséges, az elfőtt vizet pótold. A lisztet a tejföllel és egy merőkanálnyi szafttal keverd össze, és habard be vele a ragut. Nagyjából 10 percig főzd így, és már tálalhatod is.
Mexikói marharagu
Hozzávalók:
- 80 dkg marhafelsál
- 20 dkg morzsolt kukorica
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 doboz konzerv vörösbab
- 0,5 dl chiliszósz
- bors
- só
A szalonnát és a húst csíkozd fel. A szalonnát pirítsd meg, hagyd, hogy a zsírja kisüljön. Szórd rá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd bele húscsíkokat, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Pirítsd kifehéredésig, majd öntsd rá a chilis szószt és egy pici vizet. Párold puhára, majd tedd bele a babot és a kukoricát, és sűrítsd be a paradicsompürével. Tarhonyával tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kukoricás pulykamellragu
Hozzávalók:
- 80 dkg konzervkukorica
- 40 dkg pulykamell
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 dkg liszt
- 1 evőkanál olaj
- fél csokor petrezselyemzöld
- só
A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Dobd rá a felkockázott húst, és fedő alatt párold majdnem puhára. Szórd rá a lecsepegtetett kukoricát, a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, és sózd meg, majd keverd alaposan össze. Párold egészen puhára, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- zöldséges
- pörkölt
4 könnyű ragu hétköznap vacsorára
- pulyka
- sertéshús
Ízletes, szaftos, 30 perces sült húsok
- bogrács
- egytálétel