Szaftos, gazdag raguk

Ha már unod a pörköltet, próbáld ki kistestvérének, a ragunak az elkészítését, ami nem bonyolult, és tökéletes vacsorát rittyenthetsz az asztalra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fogd hát kezedbe a kést, és rohamozd meg a konyhát, hogy mire a párod hazaér, két tányér finom, gőzölgő vacsorával legyen megterítve az asztal.

Részeges pulykaragu

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykacombfilé
  • 5 dl tejföl
  • 4 dl minőségi fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • babérlevél
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • curry
  • őrölt kömény

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg. A pulykacombot kockázd fel, és szórd rá a hagymára, majd egészen addig süsd, míg kifehéredik. Ekkor öntsd fel a fehérborral, és fűszerezd ízlésed szerint, illetve add hozzá a zúzott fokhagymát is. Fedd le, és hagyd, hogy megpuhuljon. Ha szükséges, időnként öntsd fel kevés fehérborral. Ha puha, keverd hozzá a tejfölt, és hagyd, hogy a szaft besűrűsödjön. Tésztával tálald.

Bakonyi csirkeragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 4 dl tejföl
  • 4 dl víz
  • 3 csirkemellfilé
  • 3 dkg liszt
  • 2 füstölt kocka
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors

A felaprított vöröshagymát dinszteld meg. A felkockázott csirkemellet és a felszeletelt gombát tedd rá, és pirítsd meg.

Szórd meg némi pirospaprikával, illetve sózd, borsozd, majd öntsd hozzá a tejszínt, a vizet. Morzsold bele a két füstölt kockát, és párold puhára. Időnként, ha szükséges, az elfőtt vizet pótold. A lisztet a tejföllel és egy merőkanálnyi szafttal keverd össze, és habard be vele a ragut. Nagyjából 10 percig főzd így, és már tálalhatod is.

Mexikói marharagu

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhafelsál
  • 20 dkg morzsolt kukorica
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 doboz konzerv vörösbab
  • 0,5 dl chiliszósz
  • bors

A szalonnát és a húst csíkozd fel. A szalonnát pirítsd meg, hagyd, hogy a zsírja kisüljön. Szórd rá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd bele húscsíkokat, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Pirítsd kifehéredésig, majd öntsd rá a chilis szószt és egy pici vizet. Párold puhára, majd tedd bele a babot és a kukoricát, és sűrítsd be a paradicsompürével. Tarhonyával tálald.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kukoricás pulykamellragu

Hozzávalók:

  • 80 dkg konzervkukorica
  • 40 dkg pulykamell
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • fél csokor petrezselyemzöld

A hagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Dobd rá a felkockázott húst, és fedő alatt párold majdnem puhára. Szórd rá a lecsepegtetett kukoricát, a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, és sózd meg, majd keverd alaposan össze. Párold egészen puhára, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük