Omlós és szaftos sült oldalas
Tökéletes vasárnapi ebéd
Az egyszerűen elkészíthető, szaftos, fűszeres oldalas igazán finom lakoma, amit mindenki szeret.
- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
Ha már megvan a hús és a sütő is készen áll, gyerekjáték lesz összedobni ezt a finom fogást.
Ha pikáns ízekre vágysz, víz helyett sört önts a hús alá, abban is nagyon finomra párolódik és egy kicsit különlegesebb lesz.
Sült oldalas
Hozzávalók:
- 1,2 kg sertés oldalas
- 2-3 fürt koktélparadicsom
- 1 egész fej fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- sertészsír
Elkészítés ideje:
180 perc
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold egységes méretű részekre - nagyjából két csontonként érdemes elvágni - és sózd be őket jó alaposan.
Végy elő egy alkalmas méretű tepsit, kend ki jó alaposan sertészsírral és tedd bele a húsokat. 3-4 gerezd fokhagymát reszelj le és dörgöld be vele a húsokat. A maradék gerezdeket tedd a húsok közé, tedd köréjük a koktélparadicsomokat is, tekerj némi borsot a húsokra, majd önts egy deci vizet az egészre.
Alufóliával fedd le és 160 fokra előmelegített sütőben süsd 2 óráig. Ha letelt a két óra, vedd le a fóliát, tekerd fel a sütőt 200 fokra és pirítsd további 30 percig a húsokat. Ha átsültek, akkor kész is vannak. A maradék zsírt tedd egy tálkába és később kend kenyérre, remek lesz.
Finomabbnál finomabb zöldköretek a szaftos hús mellé
Nincs jobb, mint a zamatos hús mellé a friss, ropogós zöldköretek, készíts minél többet!