Omlós és szaftos sült oldalas
Tökéletes vasárnapi ebéd
Az egyszerűen elkészíthető, szaftos, fűszeres oldalas igazán finom lakoma, amit mindenki szeret.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha már megvan a hús és a sütő is készen áll, gyerekjáték lesz összedobni ezt a finom fogást.

Ha pikáns ízekre vágysz, víz helyett sört önts a hús alá, abban is nagyon finomra párolódik és egy kicsit különlegesebb lesz.

Sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1,2 kg sertés oldalas
  • 2-3 fürt koktélparadicsom
  • 1 egész fej fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • sertészsír

Elkészítés ideje:

180 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold egységes méretű részekre - nagyjából két csontonként érdemes elvágni - és sózd be őket jó alaposan.

Végy elő egy alkalmas méretű tepsit, kend ki jó alaposan sertészsírral és tedd bele a húsokat. 3-4 gerezd fokhagymát reszelj le és dörgöld be vele a húsokat. A maradék gerezdeket tedd a húsok közé, tedd köréjük a koktélparadicsomokat is, tekerj némi borsot a húsokra, majd önts egy deci vizet az egészre.

Alufóliával fedd le és 160 fokra előmelegített sütőben süsd 2 óráig. Ha letelt a két óra, vedd le a fóliát, tekerd fel a sütőt 200 fokra és pirítsd további 30 percig a húsokat. Ha átsültek, akkor kész is vannak. A maradék zsírt tedd egy tálkába és később kend kenyérre, remek lesz.

Finomabbnál finomabb zöldköretek a szaftos hús mellé

Nincs jobb, mint a zamatos hús mellé a friss, ropogós zöldköretek, készíts minél többet!

Ezt is szeretjük