Omlós és szaftos sült oldalas
Tökéletes vasárnapi ebéd
Az egyszerűen elkészíthető, szaftos, fűszeres oldalas igazán finom lakoma, amit mindenki szeret.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha már megvan a hús és a sütő is készen áll, gyerekjáték lesz összedobni ezt a finom fogást.

Ha pikáns ízekre vágysz, víz helyett sört önts a hús alá, abban is nagyon finomra párolódik és egy kicsit különlegesebb lesz.

Sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1,2 kg sertés oldalas
  • 2-3 fürt koktélparadicsom
  • 1 egész fej fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • sertészsír

Elkészítés ideje:

180 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold egységes méretű részekre - nagyjából két csontonként érdemes elvágni - és sózd be őket jó alaposan.

Végy elő egy alkalmas méretű tepsit, kend ki jó alaposan sertészsírral és tedd bele a húsokat. 3-4 gerezd fokhagymát reszelj le és dörgöld be vele a húsokat. A maradék gerezdeket tedd a húsok közé, tedd köréjük a koktélparadicsomokat is, tekerj némi borsot a húsokra, majd önts egy deci vizet az egészre.

Alufóliával fedd le és 160 fokra előmelegített sütőben süsd 2 óráig. Ha letelt a két óra, vedd le a fóliát, tekerd fel a sütőt 200 fokra és pirítsd további 30 percig a húsokat. Ha átsültek, akkor kész is vannak. A maradék zsírt tedd egy tálkába és később kend kenyérre, remek lesz.

Finomabbnál finomabb zöldköretek a szaftos hús mellé

Nincs jobb, mint a zamatos hús mellé a friss, ropogós zöldköretek, készíts minél többet!

Ezt is szeretjük