Sültkrumpli-receptek 3 változatban

Ropogósak, omlósak és isteni finomak

A legegyszerűbb fogások néha a legjobbak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyik legkedveltebb köret idehaza a krumpli, kismillió változatban készítjük és fogyasztjuk: szeretjük püréként, sütve, főve, héjastul, héj nélkül, petrezselymes vajban megforgatva, csak simán sóval ízesítve, szóval tényleg sokféleképpen, most a sült, ropogós változatok közül szemezgettünk.

Ugyan a legtöbbször köretnek fogyasztjuk ezt az ételt, önmagában remek rágcsálnivaló lehet, főleg különböző mártogatósokkal tálalva.

Tepsiben sült krumpli

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • olaj
  • ízlés szerint fűszerek, fokhagyma

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A tepsiben sült krumplit is viszonylag sokféleképpen készítjük, a két alapvető változat között lényeges különbség, hogy előtte megfőzöd-e a krumplit, vagy sem.

Mindkét változathoz mosd meg jó alaposan a krumplikat, a legjobb, ha egy dörzsis felületű szivaccsal jól átdörgölöd őket. Ezután vágd egységes formájú és méretű részekre őket. Ha a főzős változat mellett döntöttél, akkor enyhén sós vízben főzd félpuhára a krumpligerezdeket. Ha nem a főzős változat mellett döntöttél, akkor pedig egy kis olajban - ez lehet fűszeres is, fokhagymás, rozmaringos - forgasd meg, és sózd be alaposan őket. A főzős változatnál amikor kellően megpuhultak a krumplik, akkor fűszerezd és olajozd őket. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el a gerezdeket, a sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd told be a tepsit, és hagyd, hogy aranybarnára süljenek a krumplik. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Olajban sült krumpli

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • olaj
  • ízlés szerint zöldfűszerek, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Ennél egyszerűbb étel kevés létezik. A kiválasztott krumplikat hámozd - ez tetszés szerint elhagyható és egy alapos mosással kiváltható - meg, majd vágd egységes méretű cikkekre, fűszerezd hangulatod és belátásod szerint. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy bőven ellepje a krumplikat, majd amikor elég forró, tedd bele őket.

Amikor szépen átsültek, szedd ki őket papírtörlőre, majd ha megszáradtak, már fogyaszthatod is. Ezt is érdemes kipróbálnod úgy, hogy előtte félpuhára főzöd a krumpligerezdeket.

Kevés olajon sült krumpli

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • olaj
  • só 
  • ízlés szerint fűszerek

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Ehhez a változathoz a legjobbak az apró újkrumplik, ha ilyet találsz, mindenképpen ezt készítsd belőle! Mosd meg alaposan a krumplikat, semmiképpen se távolítsd el a héjukat, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára őket. Ezután végy elő egy serpenyőt, gyújts alá, cseppents bele annyi olajat, hogy épp zsíros legyen az edény, majd pirítsd meg benne a krumplik minden oldalát. Amikor kész vannak, még forrón szórd meg őket sóval, zöldfűszerekkel!

Még több változat!

A héjában sült krumpli akár önálló vacsora is lehet, próbáld ki minél több változatban!

Töltött krumpli 7 változatban

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük