Karácsonyi sült libamáj isteni fűszerezéssel: ezt nem hibázhatod el
A sült libamáj igazi ínyencség az ünnepi asztalon, de hidegen is kitűnő.

sult-libamaj
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

Így fess tökéletes piros ajkakat: a híres angol sminkmester megmutatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A libamáj nem olcsó, de karácsonykor engedj a csábításnak! Sütve, kellemesen fűszerezve előételként és főfogásként is számításba veheted. A zsírját pedig kend pirítósra. Ha fokhagymás tejbe áztatod, ízletesebb és fehérebb lesz. Gyorsan elkészül, akár karamellizált almával vagy barackkal is tálalhatod. 

Sült libamáj

Hozzávalók:

  • 60 dkg libamáj
  • 50 dkg libaháj
  • 5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • zsálya
Recept idők

Elkészítés:

A libamájat mosd meg és csepegtesd le, az inakat, hártyákat távolítsd el. Vágd körülbelül másfél centi vastag szeletekre. Öntsd egy tálba a tejet, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és letakarva pihentesd benne a májat legalább négy órán keresztül. A hájat vágd kisebb darabokra, kis lángon olvaszd ki, és süsd ropogósra. A tepertőt szedd ki, és rakd félre.

A zsírban dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Rakd bele a szárazra törölt májat, borsozd, szórd meg zsályával, és süsd meg minden oldalát körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd meg, hogy egyformán puhuljon. Mielőtt leveszed a májat a tűzről, ellenőrizd. Szúrj bele egy hústűt. Ha a belseje homogén, nem véres, átsült. Tálalás előtt szórd meg sóval és aprított petrezselyemmel. 

sult-libamaj-recept
Fotó: bm4221
Ezt is szeretjük