Így lesz igazán ropogós a sült hagymakarika: fűszeres lisztbe forgatva isteni

A sült hagymakarika ezzel a módszerrel készítve igazán finom és ropogós lesz.

Sült hagymakarikák

A sült hagymakarika köretként vagy önmagában, mártogatóssal is nagyon finom. Nem kell a bundázását túlgondolni, elég, ha paprikás lisztbe forgatod, és utána bő olajban kisütöd őket.

Sült hagymakarikák

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 hagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és vágd őket ujjnyi vastag karikákra. Szedd őket szét, hogy valóban egy réteg hagyma legyen csak egy darabban. A lisztet keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Egyenként hempergesd meg benne a karikákat. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és tegyél bele annyi hagymakarikát, amennyit kényelmesen ellep. Néhány perc alatt süsd őket ropogósra, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Levest is főzhetsz hagymából: a francia hagymaleves sajtos pirítóssal isteni.

Melegítő francia hagymaleves a hűvös napokra: pirítóssal tartalmasabb

Sűrű és ízletes hagymalevest készíthetsz, amelyben a karamellizált hagyma és az illatozó kakukkfű játssza a főszerepet. Pirított bagettszeletekkel tálalva még izgalmasabb lesz!

Elolvasom

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük