Így lesz igazán ropogós a sült hagymakarika: fűszeres lisztbe forgatva isteni
A sült hagymakarika ezzel a módszerrel készítve igazán finom és ropogós lesz.
A sült hagymakarika köretként vagy önmagában, mártogatóssal is nagyon finom. Nem kell a bundázását túlgondolni, elég, ha paprikás lisztbe forgatod, és utána bő olajban kisütöd őket.
Sült hagymakarikák
Hozzávalók 4 személyre
- 3 hagyma
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és vágd őket ujjnyi vastag karikákra. Szedd őket szét, hogy valóban egy réteg hagyma legyen csak egy darabban. A lisztet keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Egyenként hempergesd meg benne a karikákat. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és tegyél bele annyi hagymakarikát, amennyit kényelmesen ellep. Néhány perc alatt süsd őket ropogósra, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Melegítő francia hagymaleves a hűvös napokra: pirítóssal tartalmasabb
Sűrű és ízletes hagymalevest készíthetsz, amelyben a karamellizált hagyma és az illatozó kakukkfű játssza a főszerepet. Pirított bagettszeletekkel tálalva még izgalmasabb lesz!
ElolvasomMég több recept