Így lesz igazán ropogós a sült hagymakarika: fűszeres lisztbe forgatva isteni

A sült hagymakarika ezzel a módszerrel készítve igazán finom és ropogós lesz.

sult hagymakarika
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült hagymakarika köretként vagy önmagában, mártogatóssal is nagyon finom. Nem kell a bundázását túlgondolni, elég, ha paprikás lisztbe forgatod, és utána bő olajban kisütöd őket.

Sült hagymakarikák

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 hagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és vágd őket ujjnyi vastag karikákra. Szedd őket szét, hogy valóban egy réteg hagyma legyen csak egy darabban. A lisztet keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Egyenként hempergesd meg benne a karikákat. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és tegyél bele annyi hagymakarikát, amennyit kényelmesen ellep. Néhány perc alatt süsd őket ropogósra, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Levest is főzhetsz hagymából: a francia hagymaleves sajtos pirítóssal isteni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük