Így lesz igazán ropogós a sült hagymakarika: fűszeres lisztbe forgatva isteni

A sült hagymakarika ezzel a módszerrel készítve igazán finom és ropogós lesz.

Sült hagymakarikák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült hagymakarika köretként vagy önmagában, mártogatóssal is nagyon finom. Nem kell a bundázását túlgondolni, elég, ha paprikás lisztbe forgatod, és utána bő olajban kisütöd őket.

Sült hagymakarikák

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 hagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és vágd őket ujjnyi vastag karikákra. Szedd őket szét, hogy valóban egy réteg hagyma legyen csak egy darabban. A lisztet keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. Egyenként hempergesd meg benne a karikákat. Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és tegyél bele annyi hagymakarikát, amennyit kényelmesen ellep. Néhány perc alatt süsd őket ropogósra, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Melegítő francia hagymaleves a hűvös napokra: pirítóssal tartalmasabb

Sűrű és ízletes hagymalevest készíthetsz, amelyben a karamellizált hagyma és az illatozó kakukkfű játssza a főszerepet. Pirított bagettszeletekkel tálalva még izgalmasabb lesz!

Elolvasom
Ezt is szeretjük