Tepsiben sült fokhagymás paradicsom: ez a köret nem hizlal
Néhány egyszerű hozzávaló, és fél óra múlva már élvezheted is az illatos, zamatos sült paradicsomot, ami finomabb lesz, mint eddig bármikor.
Édes, érett paradicsom fokhagymával és zöldfűszerekkel: ugye, jól hangzik? Kiváló köret lehet sült és rántott húsokhoz, de annyi mindenhez illik. Önmagában is kitűnő, hát még, ha tálaláskor feta sajtot is morzsolsz rá. Az már csak extra, hogy alig van benne kalória.
Sült, fokhagymás paradicsom
Hozzávalók
- 1 kg paradicsom
- 1 fej fokhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál zöldfűszerek
- só
- bors
Elkészítés:
Sütéshez lehetőleg húsosabb paradicsomokat válogass. Mosd meg, a kisebbeket hagyhatod egyben, a nagyobbakat vágd fel. Rakd egy tálba, locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd, keverj hozzá egy-két gerezd zúzott fokhagymát, és forgasd össze!
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, pakold rá a paradicsomokat, és tedd hozzá a maradék fokhagymagerezdeket is. Süsd 180 fokon 20-25 percig. Akkor jó, amikor kezd ráncosodni, illatozni.
A szárított paradicsomot fűszeres lében eltéve is feltétlenül kóstold meg!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció