Tepsiben sült fokhagymás paradicsom: ez a köret nem hizlal
Néhány egyszerű hozzávaló, és fél óra múlva már élvezheted is az illatos, zamatos sült paradicsomot, ami finomabb lesz, mint eddig bármikor.

sult-paradicsom-fokhagymaval
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Farmerdzseki 5 stílusban: így építsd be a nyári öltözékedbe, ha szeszélyes az idő »

Karcsúsítja a derékvonalat és feszesíti a hasfalat: 10 perc edzés dinamikus és erősítő gyakorlatokkal »

7 nőies lófarok, a hét minden napjára: szebbek, mint a szimpla copf »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édes, érett paradicsom fokhagymával és zöldfűszerekkel: ugye, jól hangzik? Kiváló köret lehet sült és rántott húsokhoz, de annyi mindenhez illik. Önmagában is kitűnő, hát még, ha tálaláskor feta sajtot is morzsolsz rá. Az már csak extra, hogy alig van benne kalória. 

Sült, fokhagymás paradicsom

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál zöldfűszerek
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Sütéshez lehetőleg húsosabb paradicsomokat válogass. Mosd meg, a kisebbeket hagyhatod egyben, a nagyobbakat vágd fel. Rakd egy tálba, locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd, keverj hozzá egy-két gerezd zúzott fokhagymát, és forgasd össze!

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, pakold rá a paradicsomokat, és tedd hozzá a maradék fokhagymagerezdeket is. Süsd 180 fokon 20-25 percig. Akkor jó, amikor kezd ráncosodni, illatozni. 
A szárított paradicsomot fűszeres lében eltéve is feltétlenül kóstold meg!  

Ezt is szeretjük