Tepsiben sült fokhagymás paradicsom: ez a köret nem hizlal

Néhány egyszerű hozzávaló, és fél óra múlva már élvezheted is az illatos, zamatos sült paradicsomot, ami finomabb lesz, mint eddig bármikor.

sult-paradicsom-fokhagymaval
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Édes, érett paradicsom fokhagymával és zöldfűszerekkel: ugye, jól hangzik? Kiváló köret lehet sült és rántott húsokhoz, de annyi mindenhez illik. Önmagában is kitűnő, hát még, ha tálaláskor feta sajtot is morzsolsz rá. Az már csak extra, hogy alig van benne kalória. 

Sült, fokhagymás paradicsom

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál zöldfűszerek
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Sütéshez lehetőleg húsosabb paradicsomokat válogass. Mosd meg, a kisebbeket hagyhatod egyben, a nagyobbakat vágd fel. Rakd egy tálba, locsold meg az olívaolajjal, sózd, borsozd, keverj hozzá egy-két gerezd zúzott fokhagymát, és forgasd össze!

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, pakold rá a paradicsomokat, és tedd hozzá a maradék fokhagymagerezdeket is. Süsd 180 fokon 20-25 percig. Akkor jó, amikor kezd ráncosodni, illatozni. 
A szárított paradicsomot fűszeres lében eltéve is feltétlenül kóstold meg!  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük