Szőlővel és fokhagymával sült, omlós csirkecomb: rozmaringgal együtt sülnek a tepsiben
A szőlő nagyon jól megy a fűszeres, szaftos sült csirkecombhoz.
A szőlővel együtt sült fokhagymás, rozmaringos csirkecomb már az őszi hangulatot idézi. A hús, a gyümölcs és a friss zöldfűszerek mennyei ízkavalkádot hoznak létre, a gyümölcs pedig azt is megakadályozza, hogy a hús sütés közben kiszáradjon.
Sült csirkecomb szőlővel
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkealsócomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 1 nagy lila hagyma
- 1 fürt piros szőlő
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a borssal és a füstölt paprikával, kend le vele a combokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. Amikor a pácolási idő letelt, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymát hámozd meg, cikkezd fel, és tedd a combok mellé. A fokhagymagerezdeket hagyd egyben, a szőlőről tépkedd le a szemeket, és ezeket is tedd a tepsibe. Helyezd el mellettük-közöttük a megmosott rozmaring- és kakukkfűágakat, majd takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpirulhasson.
Elérkezett a szezon, használd ki! Szőlőből pillanatok alatt összedobhatsz egy könnyű salátát is.
Színes és isteni saláta szőlővel és sajttal: pillanatok alatt összedobhatod
A szőlő sok színben és fajtában lelhető fel, van, amelyik bornak való, míg másból csemegézni érdemes, de süteményekbe és izgalmas salátákba is kerülhet.
Elolvasom- szőlő
- fokhagyma
- rozmaring
- csirkecomb
- húsételek
- kakukkfű
- sült csirkecomb
- sült csirkecomb szőlővel
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció