Szőlővel és fokhagymával sült, omlós csirkecomb: rozmaringgal együtt sülnek a tepsiben
A szőlő nagyon jól megy a fűszeres, szaftos sült csirkecombhoz.

szolos csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szőlővel együtt sült fokhagymás, rozmaringos csirkecomb már az őszi hangulatot idézi. A hús, a gyümölcs és a friss zöldfűszerek mennyei ízkavalkádot hoznak létre, a gyümölcs pedig azt is megakadályozza, hogy a hús sütés közben kiszáradjon.

Sült csirkecomb szőlővel

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 fürt piros szőlő
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a borssal és a füstölt paprikával, kend le vele a combokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. Amikor a pácolási idő letelt, helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A hagymát hámozd meg, cikkezd fel, és tedd a combok mellé. A fokhagymagerezdeket hagyd egyben, a szőlőről tépkedd le a szemeket, és ezeket is tedd a tepsibe. Helyezd el mellettük-közöttük a megmosott rozmaring- és kakukkfűágakat, majd takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre megpirulhasson.

Elérkezett a szezon, használd ki! Szőlőből pillanatok alatt összedobhatsz egy könnyű salátát is.

Ezt is szeretjük